Фонини се отказа от Синсинати и тандемът с Григор Димитров пропадна

Фонини се отказа от Синсинати и тандемът с Григор Димитров пропадна

Фабио Фонини се отказа от участие на Мастърса в Синсинати. Италианецът трябваше да излезе срещу Денис Шаповалов в двубой от първи кръг на сингъл, но мястото му в схемата заема „щастливия губещ“ Жоао Соуса. Световният №10 трябваше да играе и на двойки в тандем с Григор Димитров, но дуетът между двамата няма да бъде факт.

Както знаете, световният №10 изпита болки в крака в мача си срещу Рафаел Надал от четвъртфиналите в Монреал миналата седмица и това най-вероятно е причината за оттеглянето му от Western & Southern Open. Все още Фабио не е дал официално изявление, но най-вероятно е решил да не рискува преди US Open, който започва на 26 август, съобщава „Sky Italia“.

Българинът и италианецът сформираха дует за турнира на двойки на Мастърса в Синсинати. Двамата попаднаха в горната половина на схемата, а в първия си мач трябваше да срещнат Раджийв Рам и Джо Салсбъри. При евентуална победа пък им предстоеше мач от „тежка категория“ срещу топ поставените Хуан Себастиан Кабал и Роберт Фара или Ник Кирьос и Стафанос Циципас.

През 2018 година българинът и италианецът бяха тандем и отпаднаха от турнира на двойки на Ролан Гарос след поражение с 6-7(3) 4-6 от Жан-Жулиен Ройер и Хориа Текъу.

fognini

„Както знаете, физически не съм на 100%. Кракът ме боли, но има важни турнири като Монреал, Синсинати и US Open, на които искам да дам най-доброто от себе си“, каза Фонини преди старта на Rogers Cup миналата седмица.

„Ще си почина преди Laver Cup и след това ще реша дали да се подложа на операция. Мисля, че след турнирите в Азия ще приключа сезона. През 2020 година плановете ми са много по-различни. Ще ставам баща за втори път и да се пътува с две малки деца е сложно.“

Рафаел Надал осъществи пълен обрат срещу Фабио Фонини в Монреал и се класира на седми полуфинал в канадския Мастърс. Четирикратният шампион започна неуверено, но намери рецептата за успех срещу италианеца, за да го победи с 2-6 6-1 6-2 за близо два часа на централния корт.

TennisKafe.com


В партньорство с Булевард България
Tenniskafe.com предупреждава, че модераторите на сайта трият коментари, които съдържат обидни квалификации, нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница. Не се допускат коментари, които съдържат спам, както и такива с главни букви (думи, фрази и изречения). Не се допускат опити за реклама без знанието и разрешението на администраторите на сайта. Модераторите не коментират причините за изтриване на постове и други модераторски намеси.
Copyright © 2020 TennisKafe.com, Тенискафе ООД, Стара Планина 3, Управител: Асен Григоров. Всички права запазени.
Created by WPH