Кузнецова: Периодът извън тениса ми помогна

Кузнецова: Периодът извън тениса ми помогна

Светлана Кузнецова сякаш ни върна назад във времето и отново демонстрира на какво е способна, когато стъпи на корта. Бившата №2 в света записа три последователни победи над представителки на топ 10 в Синсинати, включително над доскорошната номер едно Ашли Барти, а така се класира на финала в надпреварата. Рускинята за 42-и път в кариерата си ще играе за трофей и е повече от доволна.

„Много съм щастлива“, каза Кузнецова след успеха с 6-2 6-4 над австралийката, цитирана от wtatennis.com. „По принцип не съм човек, който анализира, но интуицията ми диктува, че се справям толкова по-добре и не повтарям грешките си. Сега просто играя по-умно и по-мъдро. Предполагам, че трябва да започна да го правя на 34 години“.

Двукратната шампионка от Големия шлем в момента е под №153 в света заради няколко периода, в които бе извън корта. Тя получи „уайлд кард“ за турнира в Синсинати и впечатли с тениса си.

Проблемите на бившата №2 започнаха още през 2017, когато получи контузия в дясната китка и се подложи на операция, след която така и не намери формата си. През изминалите 15 години рускинята бе водеща фигура в женския тур, като в периода 2002 – 2017 неизменно финишираше в топ 100, а в девет от случаите завърши в топ 20. В края на 2018 обаче, заради всички свои проблеми, Кузнецова за първи път в период от 17 години завърши извън първите 100.

„Случиха се толкова много различни неща, докато бях извън тениса, така че просто се насладих на това време“, каза рускинята. „Честно казано, не ми липсваше пътуването и стресът покрай турнирите. Но сега усетих, че ми липсват, а това ме кара да се чувствам добре. Да бъда тук, ме прави радостна. Определено времето за почивка ми помогна да видя други неща извън тениса, защото когато научаваш повече, можеш да пренесеш знанията в работата си“.

Kuznetsova

Рускинята ще играе своя 13-и финал от категория Premier 5, а до момента активът ѝ е отрицателен – 2 победи и 10 поражения. Последната битка за трофей на Кузнецова бе миналия сезон във Вашингтон и тя надигра Дона Векич, за да вдигне 18-о отличие в кариерата си. Сега ѝ предстои финал срещу Мадисън Кийс или София Кенин.

Кузнецова коментира и стила на Ашли Барти:

„Играта на Ашли е наистина различна. Тя наподобява моята. Смятам, че има много прилики. А аз просто опитвах да я разгадая. Чувствах, че контролирах мача, защото се движех добре, връщах всяка топка, играх с много постоянство. Определено поставих по-голямо напрежение върху опонентката. Можех да разчета играта ѝ добре, а бях много стабилна в своето представяне. Мисля, че това бе ключът“.

TennisKafe.com

 


В партньорство с Булевард България
Tenniskafe.com предупреждава, че модераторите на сайта трият коментари, които съдържат обидни квалификации, нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница. Не се допускат коментари, които съдържат спам, както и такива с главни букви (думи, фрази и изречения). Не се допускат опити за реклама без знанието и разрешението на администраторите на сайта. Модераторите не коментират причините за изтриване на постове и други модераторски намеси.
Copyright © 2020 TennisKafe.com, Тенискафе ООД, Стара Планина 3, Управител: Асен Григоров. Всички права запазени.
Created by WPH