Григор Димитров: Всяка болка си струваше заради такива моменти

Григор Димитров: Всяка болка си струваше заради такива моменти

Григор Димитров прие емоционално класирането си на осминафиналите на US Open. Топ тенисистът ни надделя над Камил Майхжак със 7-5 7-6(8) 6-2 за два часа и 20 минути на корт №17, а след това се впусна в прегръдки с българските фенове, които го подкрепяха. Бившият №3 призна, че е имал много проблеми напоследък, но всичко, през което е преминал, се отплаща с такива щастливи мигове.

„Искам да продължа. Искам да премина още по-напред в турнира“, каза Димитров в интервюто си на корта. „Знам на какво съм способен. Всяка една болка, която претърпях, си струваше заради такива моменти“.

Българинът от дълго време се бори с контузия в рамото, заради която пропусна два месеца след Australian Open, а след това в течение на сезона тя не му позволяваше да играе пълноценно във всеки турнир. Преди дни Григор призна, че чувства рамото си по-силно от всякога и иска да се завърне към най-добрите си дни на корта.

„Последните няколко месеца бяха трудни. Но аз работих много. Зад мен имам невероятен екип, на който мога да разчитам“, каза Димитров и в същото време поздрави българските фенове, които развяваха знамена на корт №17.

Grigor Dimitrov

23-годишният поляк Камил Майхжак за първи път игра срещу бившия №3, но Григор каза, че знае как се представя опонентът му.

„Така е, когато играеш срещу „щастлив губещ“, той няма какво да губи. Аз следя развитието му и гледам мачовете му. Той е първокласен тенисист“, не скри суперлативите си към Майхжак първата ни ракета.

Димитров се класира за третия кръг без игра, тъй като Борна Чорич се отказа заради разкъсване на мускулно влакно в гърба. Така той имаше ден повече за почивка от поляка, който в същото време игра общо близо седем часа, преди да се срещне с топ тенисиста ни. В предишните кръгове Майхжак елиминира Николас Хари и Пабло Куевас в пет сета.

„Да, по принцип всеки състезател е свикнал да играе един ден и след това да почива. Сега имах по-голяма пауза“, сподели Димитров. „Опитах се да правя същото, което и по принцип, когато имам мач. Проведох тренировки. Въпреки това си в Ню Йорк и имаш възможност винаги да запълниш времето си“.

В следващата фаза от надпреварата Григор ще играе срещу Алекс де Минор, който надигра Кей Нишикори по-рано днес.

TennisKafe.com


В партньорство с Булевард България
Tenniskafe.com предупреждава, че модераторите на сайта трият коментари, които съдържат обидни квалификации, нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница. Не се допускат коментари, които съдържат спам, както и такива с главни букви (думи, фрази и изречения). Не се допускат опити за реклама без знанието и разрешението на администраторите на сайта. Модераторите не коментират причините за изтриване на постове и други модераторски намеси.
Copyright © 2020 TennisKafe.com, Тенискафе ООД, Стара Планина 3, Управител: Асен Григоров. Всички права запазени.
Created by WPH