Надал: На финала срещам играча в най-добра форма и на най-високо ниво

Надал: На финала срещам играча в най-добра форма и на най-високо ниво

Рафаел Надал изказа суперлативите си към своя съперник в сблъсъка за трофея на тазгодишния US Open Даниил Медведев. Трикратният шампион в турнира се класира на своя 27-и „мейджър“ финал, след като надигра Матео Беретини със 7-6(6) 6-4 6-1, докато световният №5 надделя в равностойна битка над Григор Димитров – 7-6(6) 6-4 6-3.

„Той игра финал във Вашингтон, финал в Монреал, спечели в Синсинати, а сега вече е на финала тук“, каза световният №2 на пресконференцията след полуфиналния успех. „Той е играчът, който е в най-добра форма в тура. Ще се изправя срещу тенисиста, който е спечелил най-много мачове през годината, срещу този, който от известно време играе на най-високо ниво“.

Тези думи идват, след като Медведев направи комплимент на Рафа, че е „машина“ и „звяр на корта“. „Надявам се да бъда точно такъв в неделя, ще се нуждая от това“, каза с усмивка 18-кратният шампион от Големия шлем.

Матадора и Медведев вече се срещнаха веднъж този сезон. На финала в Монреал испанецът надигра опонента с 6-3 6-0 и вдигна 35-ата си Мастърс титла, а това до момента е и единственият двубой помежду им. Надал сподели, че опитът от този мач ще му е от помощ, но отчете също така, че руснакът „прави стъпки напред с всеки изминал ден“.

„Ще бъде супер труден финал. Нуждая се от най-добрата си игра. Мисля, че в края на мача днес отново вдигнах нивото си. Трябва да го задържа, ако искам да имам шансове в неделя. Ако не, ще бъде трудно. Той е много, много солиден“, смята трикратният шампион в Ню Йорк.

Nadal

И тъй като Надал е много близо до 19-ия си трофей от Големия шлем, отново бе повдигната темата за това кой от Голямата тройка ще завърши с най-много „мейджъри“. Роджър Федерер води с 20, а Новак Джокович е близо със своите 16. За Матадора това е от значение, но не е приоритет.

„Винаги казвам едно и също – ние все още играем. Ето ни тук. Когато пристигнах, целта ми беше да си осигуря шанс да се състезавам отново за титлата. Ето ме. Дадох си още един шанс, както направих и на Уимбълдън, и в Австралия, и на Ролан Гарос. Това е личното удовлетворение, личното щастие“, смята 33-годишният тенисист.

„Печелиш, губиш – това е част от спорта. Разбира се, бих искал да бъда този, който е спечелил най-много турнири от Големия шлем, но все още спя много спокойно, знаейки, че не съм този човек“, каза иронично Надал.

Испанецът бе запитан дали е способен да удържи ерата на Голямата четворка, включваща още Новак Джокович, Роджър Федерер и Анди Мъри, предвид факта, че се изправя срещу 23-годишния Медведев, който няма финал на „мейджър“ до този момент.

„Вече нямаме нужда да удържаме тази ера. Тук сме в продължение на почти 15 години. В даден момент, и то скоро, тази епоха ще приключи. Вижда се краят ѝ. Аз съм на 33, Новак е на 32, Роджър – на 38, а Анди е също на 32. Часовникът не спира. Това е част от кръговрата на живота. Но аз не съм много разтревожен за това, защото тенисът винаги ще има велики шампиони“, смята Рафаел Надал.

TennisKafe.com


В партньорство с Булевард България
Tenniskafe.com предупреждава, че модераторите на сайта трият коментари, които съдържат обидни квалификации, нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница. Не се допускат коментари, които съдържат спам, както и такива с главни букви (думи, фрази и изречения). Не се допускат опити за реклама без знанието и разрешението на администраторите на сайта. Модераторите не коментират причините за изтриване на постове и други модераторски намеси.
Copyright © 2020 TennisKafe.com, Тенискафе ООД, Стара Планина 3, Управител: Асен Григоров. Всички права запазени.
Created by WPH