Фондацията на Федерер ще достигне дарения от 50 милиона до края на годината

Фондацията на Федерер ще достигне дарения от 50 милиона до края на годината

От създаването си през 2003 г. до края на 2019 г. фондацията на Роджър Федерер ще е дарила общо 50 милиона долара. Това разкри изпълнителният директор Жанин Хендел в интервю, цитирано от Tennis World.

„До края на годината фондацията ще е дарила 50 милиона долара, а повечето от тях идват директно или косвено от Роджър“, каза Хендел. „Ние сме привилегировани и благодарни, че също така получаваме дарения от други фондации и филантропи, които споделят същата кауза като нашата“.

20-кратният шампион от Големия шлем създаде своята фондация, когато бе на 21 години и все още не бе достигнал до №1 в световната ранглиста.

„Беше млад човек, който не се интересуваше от добрия имидж, а просто бе концентриран върху развитието си като личност. Бе концентриран върху това да даде нещо на хората, които са с по-малко привилегии от него. Роджър основа своята фондация, поемайки пълна отговорност. Прекара много време в това редовно да започва проекти от нулата или да направлява фондацията“, каза изпълнителният директор.

Тя споделя, че Роджър инвестира огромна част от времето си за тази кауза. В годината членовете на Борда се срещат два или три пъти и нито веднъж Федерер не е отсъствал от тези важни събития.

„Той е повече от просто посланик. Той е носител на промяната“, дава висока оценка Хендел за 38-годишния швейцарец.

NadalVSFederer

На 7 февруари 2020 г. Роджър Федерер и Рафаел Надал ще се изправят един срещу друг в демонстративен мач в Кейптаун (Република Южна Африка). Двубоят ще бъде в подкрепа на фондацията на Маестрото, като целта ще е двамата да подобрят рекорда за най-висока посещаемост на тенис мач. Всички 48,000 билета за събитието бяха продадени за четири минути.

„Ще бъде много натоварен период, защото наистина искаме да направим уникално, запомнящо се събитие. Не само феновете да му се насладят, но също така Роджър и Рафа да прекарат най-хубавото време в живота си, пристигайки в Кейптаун. Изправяме се пред предизвикателството, но, за щастие, все още имаме много време да се подготвим“, споделя Хендел.

TennisKafe.com


В партньорство с Булевард България
Tenniskafe.com предупреждава, че модераторите на сайта трият коментари, които съдържат обидни квалификации, нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница. Не се допускат коментари, които съдържат спам, както и такива с главни букви (думи, фрази и изречения). Не се допускат опити за реклама без знанието и разрешението на администраторите на сайта. Модераторите не коментират причините за изтриване на постове и други модераторски намеси.
Copyright © 2020 TennisKafe.com, Тенискафе ООД, Стара Планина 3, Управител: Асен Григоров. Всички права запазени.
Created by WPH