Сестра на помощ

Сестра на помощ

Korea Open, 1/8-финали
Кристина Плишкова – Екатерина Александрова 6-3 3-6 4-6

На много любопитна ситуация станаха свидетели феновете на турнира в Сеул. По време на 1/8-финалите в надпреварата Кристина Плишкова се възползва от опцията за треньорска намеса на корта. На игрището обаче не се появи треньор, а сестра ѝ – Каролина Плишкова.

Въпреки че най-близкия ѝ човек бе на помощ, Кристина така и не успя да се справи и в крайна сметка допусна поражение с 6-3 3-6 4-6.

pliskova

На ниво АТР също се обсъждаше вариантът за треньорска намеса на корта. Някои турнири бяха склонни да позволят участниците да могат да търсят съвети от щаба си между точките, колкото пъти поискат. Междувременно ITF тихо въведе пробен период на треньорските намеси на корта при юношите до 18 и до 16 г. през този сезон.

„Едно от нещата, които ме притесняват, са промените на юношеско ниво“, каза Хенман. – Това са първите признаци. ITF трябва да работят в интерес на играта, а създават лоши навици на децата, още преди да са стигнали до професионално ниво.“

Според него състезателят е човекът, който решава всичките си проблеми по време на двубоя. Британецът предупреди, че бавно сме се насочили в посока, в която ще съжаляваме, че сме поели.

Още резултати от WTA турнира в Сеул:

Кристи Ан – Анна Богдан 0-6 6-4 7-6(2)
Кирстен Флипкенс – Маргарита Гаспарян 6-3 7-5
Магда Линет – Анастасия Потапова 7-5 7-6(4)

TennisKafe.com


В партньорство с Булевард България
Tenniskafe.com предупреждава, че модераторите на сайта трият коментари, които съдържат обидни квалификации, нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница. Не се допускат коментари, които съдържат спам, както и такива с главни букви (думи, фрази и изречения). Не се допускат опити за реклама без знанието и разрешението на администраторите на сайта. Модераторите не коментират причините за изтриване на постове и други модераторски намеси.
Copyright © 2020 TennisKafe.com, Тенискафе ООД, Стара Планина 3, Управител: Асен Григоров. Всички права запазени.
Created by WPH