Осака обяви новия си треньор

Осака обяви новия си треньор

Вим Фисет е новият треньор на Наоми Осака, обявиха от щаба на японската тенисистка. В Лос Анджелис специалистът е бил представен пред екипа на Наоми, като двете страни са постигнали споразумение. В последните месеци Осака бе водена от баща си – Леонард Франсоа, като под негово ръководство стана шампионка в Пекин.

Фисет работи с Азаренка след края на сезон 2018, а преди това имаше страхотен период с Анджелик Кербер. Благодарение на Фисет германката се завърна в топ 3 на света, след като претърпя много разочароващ сезон през 2017 г. Кербер започна кампанията през сезон 2018 с триумф в Сидни, а по-късно на Уимбълдън спечели третата си титла от Големия шлем, преди изненадващо в края на миналата година да обяви, че вече няма да работи с този специалист.

Двамата са имали разминавания по отношение на важни теми, свързани с тенисистката, а това е и основната причина за раздялата.

wim fissette

Фисет има огромен опит в женския тур и е работил с Ким Клайстерс, Виктория Азаренка, Джоана Конта и Симона Халеп. С Азаренка започнаха работа през 2015 г., когато Вика бе №50. На следващия сезон тенисистката от Беларус спечели Бризбън, игра 1/4-финал на Australian Open и постигна „Слънчев дубъл“, триумфирайки в Индиън Уелс и Маями.

wim-fissette

В началото на септември стана ветровито в щаба на Осака. Тя обяви, че се разделя с досегашния си треньор Джърмейн Дженкинс. Защитата на титлата Осака на US Open приключи неуспешно, като загубата ѝ на осминафиналите от Белинда Бенчич я лиши и от първата позиция в ранглистата.

В началото на август  японката пък призна, че изобщо не изпитва удоволствие от това да играе тенис.  Двукратната шампионка от Големия шлем разочарова на тазгодишния Уимбълдън, след като претърпя поражение още в първия си мач. След това на американското турне бе притеснявана от контузия, а натрупаните негативни резултати доведе до раздяла с Дженкинс.

Jenkins

Преди това Осака работи със Саша Бажин, а двамата се разделиха в средата на февруари, след което японката започна работа именно с Джърмейн Дженкинс. Прекъсването на отношенията им предизвика големи полемики, като все още не е ясна точната причина.

В края на този сезон Осака се отказа от участие на финалите на WTA преди втория си двубой от турнира заради контузия. Макар сезонът ѝ да приключи преждевременно и травмата да не ѝ позволи да се бори за нова голяма титла, то през 2019 Осака спечели три трофея и може да определи кампанията си като успешна.

TennisKafe.com


В партньорство с Булевард България
Tenniskafe.com предупреждава, че модераторите на сайта трият коментари, които съдържат обидни квалификации, нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница. Не се допускат коментари, които съдържат спам, както и такива с главни букви (думи, фрази и изречения). Не се допускат опити за реклама без знанието и разрешението на администраторите на сайта. Модераторите не коментират причините за изтриване на постове и други модераторски намеси.
Copyright © 2020 TennisKafe.com, Тенискафе ООД, Стара Планина 3, Управител: Асен Григоров. Всички права запазени.
Created by WPH