Янко Типсаревич стана треньор на Филип Краинович

Янко Типсаревич стана треньор на Филип Краинович

Янко Типсаревич сложи край на кариерата си като състезател след финалите на Купа „Дейвис“ в Мадрид този ноември, но не остана дълго извън любимата игра. 35-годишният сърбин е новият треньор на сънародника си Филип Краинович, съобщи световният №40 в профила си в „Instagram“.

„Една от най-прекрасните новини в моята кариера – със стар приятел към нови висини! Чест и удоволствие за мен е, че отсега нататък мой треньор ще бъде Янко Типсаревич“, написа 27-годишният сърбин.

Двамата бяха част от отбора на страната си във финалите на Купа „Дейвис“ в Мадрид, където тимът им отпадна от Русия на четвъртфиналите. Това бе последният миг на корта за Типсаревич, който заедно с целия състав даде емоционална пресконференция.

„Ще бъда кратък. Спомням си, че вчера след мача на двойки някой от вас ме попита кое е нещото, което мога да извлека от всички тези 20 години“, обърна се Типсаревич към медиите. „И какво отговорих аз? Единственото нещо не са победите или загубите, а това, което Новак каза – че този красив спорт те прави ш*бано издръжлив“.

„Тази емоция, при която искаш да извършиш самоубийство след ден като този, когато вървиш срещу вятъра – тази емоция е нещото, което мога да извлека от всички тези 20 години, в които играех за страната си и в индивидуални състезания“.

35-годишният сърбин изигра последния си мач на ниво ATP на четвъртфиналите в Стокхолм. Той претърпя поражение от Юичи Сугита с 2-6 6-4 6-7(4) в мач, в който двамата тенисисти се бориха до последната точка и оставиха всичко на корта.

Най-добрият му сезон бе през 2011 година, когато грабва половината титли в кариерата си и дебютира на Nitto ATP Finals. На следващата година пък стига до рекордния си ранкинг и отново се класира за финалите. През цялата си кариера Типсаревич трябваше да се справя с контузии, които го принудиха да се подложи на седем операции.

krajinovic

Сега е време бившият №8 да отвори нова страница и да започне ново предизвикателство заедно с Краинович. Филип изигра солиден минал сезон, който завърши с актив от 31 победи и 18 загуби. Спечели „Чалънджър“ трофей и игра финали в Стокхолм и Будапеща, загубени съответно от Денис Шаповалов и Матео Беретини.

TennisKafe.com


В партньорство с Булевард България
Tenniskafe.com предупреждава, че модераторите на сайта трият коментари, които съдържат обидни квалификации, нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница. Не се допускат коментари, които съдържат спам, както и такива с главни букви (думи, фрази и изречения). Не се допускат опити за реклама без знанието и разрешението на администраторите на сайта. Модераторите не коментират причините за изтриване на постове и други модераторски намеси.
Copyright © 2020 TennisKafe.com, Тенискафе ООД, Стара Планина 3, Управител: Асен Григоров. Всички права запазени.
Created by WPH