Ким Клайстерс се завръща през март

Ким Клайстерс се завръща през март

Ким Клайстерс обяви, че новата ѝ цел е да се завърне в игра през март следващата година. Четирикратната шампионка от Големия шлем отложи завръщането си в професионалния тенис заради контузия в коляното, като травмата провали плановете ѝ да поднови игра в началото на новия сезон.

„Последните седмици бяха много добри въпреки коляното, което е по-добре, въпреки че не е излекувано напълно. Тренировките стават все по-интензивни и нямам търпение да участвам в първия си турнир“, каза Ким чрез официалния си профил в Twitter.

През септември бившата №1 изненада и зарадва почитателите на тениса с новината, че ще поднови кариерата си през 2020 г. Седем години след като изигра последния си официален мач, носителката на четири титли от Големия шлем се завръща на корта.

Kim+Clijsters+Sanya+Richards+Ross+gold+medalist+5n_NPK3DXrnl

Белгийката има на сметката си цели 41 трофея, като освен четирите „мейджъра“ в колекцията ѝ можем да открием и три купи от финалите на WTA. Дебютът ѝ дойде през 1999 г. в Антверпен, когато бе само на 15 години, а последният двубой в първия етап от кариерата ѝ бе изигран на US Open през 2012.

Членката на Международната зала на славата на тениса е майка на три деца, като две от тях бяха родени, след като реши да се оттегли от спорта. Това не е първият път, в който тя си взе почивка от тениса, след като по-рано бе направила същото през 2007 г.. Тогава се омъжи за Браян Линч и роди първата си дъщеря, но след 24-месечна пауза се завърна, за да се превърне през 2011 г. в първата майка, заставала на чело на класирането, откакто започва да се през 1975-а се появява компютърната ранглиста.

По пътя към завръщането на върха тя спечели две титли на US Open, една на Australian Open и веднъж триумфира на финалите на WTA. Спечелени 41 титли я правят третата най-титулувана състезателка сред активните тенисистки след сестрите Уилямс. Освен множеството си успехи на сингъл, Клайстерс имаше и такива на двойки, като е една от шестте дами, които са били едновременно начело на класирането и на сингъл, и на двойки.

Като бивша №1 тя ще може да получи неограничен брой покани за „уайлд кард“ на турнирите от категория WTA

TennisKafe.com


В партньорство с Булевард България
Tenniskafe.com предупреждава, че модераторите на сайта трият коментари, които съдържат обидни квалификации, нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница. Не се допускат коментари, които съдържат спам, както и такива с главни букви (думи, фрази и изречения). Не се допускат опити за реклама без знанието и разрешението на администраторите на сайта. Модераторите не коментират причините за изтриване на постове и други модераторски намеси.
Copyright © 2020 TennisKafe.com, Тенискафе ООД, Стара Планина 3, Управител: Асен Григоров. Всички права запазени.
Created by WPH