Черни кортове в Ротердам тази година

Черни кортове в Ротердам тази година

Кортовете на турнира в Ротердам тази година ще бъдат черни, потвърди директорът на надпреварата Рихард Крайчек. ABN AMRO WTT върви по стъпките на турнира в Ню Йорк, който през 2018 година стана първият официален на АТР, който се проведе върху такъв цвят настилка. Иначе Laver Cup въведе черните кортове още през 2017 година, но тогава все още не бе част от календара на АТР.

Жребият за турнира в Ротердам ще се проведе на 7 февруари, петък, от 20:30 ч. българско време.

Най-добрият български тенисист Григор Димитров ще участва на ATP 500 турнира в Ротердам през предстоящия сезон. Това ще бъде осмо участие на първата ни ракета, като надпреварата през 2020 г. ще се проведе между 8 и 16 февруари.

Grigor Dimitrov

Най-доброто представяне на Димитров на турнира в Ротердам дойде през сезон ’18, когато бившият №3 игра финал срещу Роджър Федерер. Тогава Григор стигна до мача за титлата без загубен сет, преодолявайки Юичи Сугита, Филип Краинович, Андрей Рубльов и Давид Гофен. В директния сблъсък за трофея Маестрото се наложи с 6-2 6-2.

Това е и последното участие на българина в холандския град. Преди това той има и още един полуфинал, загубен от Хуан Мартин дел Потро през 2013 г..

Впечатляващ бе и дебютът на Димитров в Ротердам. През 2009 г. ненавършилият все още 18 г. състезател елиминира Томаш Бердих в първи кръг след обрат за 4-6 6-3 6-4.

abn amro rotterdam

Междувременно Стан Вавринка се отказа от участие в Ротердам заради контузия и се е оттеглил. Миналия сезон трикратният шампион от Големия шлем достигна до финала в Ротердам, където отстъпи на Гаел Монфис с 3-6 6-1 2-6. Стан е играл четири пъти в холандския град, активът му е 10 победи и три поражения и е шампион от 2015 г.

TennisKafe.com


В партньорство с Булевард България
Tenniskafe.com предупреждава, че модераторите на сайта трият коментари, които съдържат обидни квалификации, нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница. Не се допускат коментари, които съдържат спам, както и такива с главни букви (думи, фрази и изречения). Не се допускат опити за реклама без знанието и разрешението на администраторите на сайта. Модераторите не коментират причините за изтриване на постове и други модераторски намеси.
Copyright © 2020 TennisKafe.com, Тенискафе ООД, Стара Планина 3, Управител: Асен Григоров. Всички права запазени.
Created by WPH