Бенчич се завърна към победите, а Конта записа четвърто поредно поражение

Бенчич се завърна към победите, а Конта записа четвърто поредно поражение

St. Petersburg Ladies Trohpy, втори кръг
Белинда Бенчич – Светлана Кузнецова 7-6(4) 6-4
Осеан Доден – Джоана Конта 6-3 6-4

Миналата година Белинда Бенчич не успя да преодолее квалификациите на Premier турнира в Санкт Петербург, а през 2020 е топ поставена и вече е на четвъртфинал. Швейцарката спечели двубоя си от втория кръг срещу Светлана Кузнецова със 7-6(4) 6-4.

Световната №5 имаше много трудности срещу рускинята, но на два пъти в първата част преодоля пробив пасив и в крайна сметка стигна до успеха.

След като отпадна в третия кръг на Australian Open, Бенчич записа победа и загуба в серията срещу Канада на „Фед къп“, която прати швейцарките на финалите в Будапеща през април.

В Санкт Петербург световната №5 продължава срещу Ализе Корне или Мария Сакари.  

Джоана Конта допусна трета поредна загуба от началото на годината, както и общо четвърто последователно поражение. Четвъртата поставена в Санкт Петербург не успя да вземе сет на квалификантката Осеан Доден и отпадна след 3-6 4-6.

Последната победа на британката дойде на US Open 2019 срещу Каролина Плишкова, а на четвъртфинал отпадна след загуба от Елина Свитолина. От началото на 2020 загуби от Барбора Стрицова в първия кръг в Бризбън и от Онс Жабур на Australian Open, преди да бъде елиминирана в руския град от 23-годишната французойка.

За Доден това бе втора победа над представителка на топ 20, а последният ѝ такъв успех бе срещу Доминика Цибулкова в Мадрид през 2017.

„Мисля, че последната ми такава победа бе преди три години“, каза през смях французойката след успеха. „Така че това е страхотно“.

До момента тя няма загубен сет в двата си мача от квалификациите и двата от основната схема и продължава напред срещу Елена Рибакина, която надигра Фиона Феро с 6-3 6-4.

По-рано днес Анастасия Потапова се класира на четвъртфиналите, след като победи Айла Томлянович с 7-6(2) 6-3.

TennisKafe.com


В партньорство с Булевард България
Tenniskafe.com предупреждава, че модераторите на сайта трият коментари, които съдържат обидни квалификации, нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница. Не се допускат коментари, които съдържат спам, както и такива с главни букви (думи, фрази и изречения). Не се допускат опити за реклама без знанието и разрешението на администраторите на сайта. Модераторите не коментират причините за изтриване на постове и други модераторски намеси.
Copyright © 2020 TennisKafe.com, Тенискафе ООД, Стара Планина 3, Управител: Асен Григоров. Всички права запазени.
Created by WPH