Отворена схема в Ротердам: Циципас отпадна

Отворена схема в Ротердам: Циципас отпадна

ABN Amro World Tennis Tournament, 1/8-финал
Стефанос Циципас – Аляж Бедене 5-7 4-6

Стефанос Циципас приключи участието си на турнира от сериите „АТР500“ в Ротердам, след като загуби от Аляж Бедене с 5-7 4-6. Шампионът от Лондон търсеше втората си победа на ABN Amro World Tennis Tournament, но само затвърди впечатлението, че началото на сезон 2020 за него е колебливо.

До 4-4- в първия сет световният №6 пропусна пет брейкбола, а при 5-5 сервираше, за да си осигури поне тайбрек, но не взе точка в подаването си. Това се оказа от решаваща роля Бедене да излизе напред в резултата и да влезе уверено във втория сет. Там той реализира ранен брейк, след който нямаше проблем с взимането на подаванията си.

tsitsipas

От началото на сезона Циципас има негативен баланс – 3 победи и 4 загуби.

Гръцкият тенисист даде успешен старт на участието си, като така четири години след като направи дебюта си на АТР турнир именно на ABN Amro World Tennis Tournament, и след като не бе пропускал издание оттогава, записа и първата си победа. В крайна сметка обаче не успя да влезе в серия.

След поражението на един от фаворитите, от долната половина на схемата излизат Оже-Алиасим, Кареньо Буста и Дан Еванс, а Гаел Монфис излгежда с все по-големи шансове да защити титлата си.



В партньорство с Булевард България
Tenniskafe.com предупреждава, че модераторите на сайта трият коментари, които съдържат обидни квалификации, нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница. Не се допускат коментари, които съдържат спам, както и такива с главни букви (думи, фрази и изречения). Не се допускат опити за реклама без знанието и разрешението на администраторите на сайта. Модераторите не коментират причините за изтриване на постове и други модераторски намеси.
Copyright © 2020 TennisKafe.com, Тенискафе ООД, Стара Планина 3, Управител: Асен Григоров. Всички права запазени.
Created by WPH