Под напрежение: Обрат прати Тийм на пореден четвъртфинал в Рио

Под напрежение: Обрат прати Тийм на пореден четвъртфинал в Рио

Rio Open, осминафинали
Доминик Тийм – Жауме Мунар 6-7(5) 6-3 6-4
Борна Чорич – Тиаго Сейбот Уайлд 6-3 1-6 7-6(5)
Лоренцо Сонего – Душан Лайович 7-6(5) 7-6(5)

За четвърти път в своята кариера Доминик Тийм се класира на четвъртфиналите в турнира от категория ATP 500 в Рио де Жанейро. В първите си 13 двубоя в бразилския град той не загуби сет, но тази година започна участието си два поредни успеха в три части. Топ поставеният обърна Жауме Мунар с 6-7(5) 6-3 6-4 и така надгради над победата срещу Фелипе Алвеш на старта.

Австриецът навакса сет и пробив пасив и затвори мача срещу испанеца след 2:41 ч. на корта. В мача си от първата фаза той призна за проблеми в коляното, но сега сякаш забрави за болката, когато трябваше да обръща двубоя.

„Всичко, което има значение, е победата“, каза Тийм, цитиран от atptour.com. „Ето това направих днес. Борех се от първата до последната точка. С това съм горд днес, това ще пренеса в следващия кръг. Утре е нов ден“.

Мунар не бе печелил нито един от предишните четири мача срещу Доминик, но още от първата точка показа здрава защита и използваше много къси топки, с които да наруши ритъма на австриеца. При 5-5 Тийм трябваше да отразява брейкбол в много важна ситуация, но макар да се справи, загуби последвалия тайбрек.

След паузата Мунар поведе с 2-0, но световният №4 се активизира и направи серия от четири поредни спечелени гейма. После завърши частта от посрещане при 6-3 и взе психологическото предимство в мача.

И въпреки всичко битката не приключи дотук. Мунар продължи да играе на солидно ниво и стигна до два брейкбола още в първото подаване на опонента след паузата. Шампионът от 2017 се спаси и поведе с пробив за 4-2, но отново допусна изравняване.

Когато застана на посрещане при 5-4 обаче Тийм показа класата си и така завърши двубоя от втория си мачбол.

Австриецът продължава напред срещу Джанлука Магер. Италианецът надигра Жоао Домингеш с 6-3 7-6(5).

coric

Борна Чорич също намери място на четвъртфиналите след трудна победа над представителя на домакините Тиаго Сейбот Уайлд. Хърватинът отрази четири брейкбола в третия сет и се справи в решителен тайбрек – 6-3 1-6 7-6(5).

Петият поставен продължава срещу Лоренцо Сонего, който поднесе изненада, елиминирайки втория в схемата Душан Лайович. Сърбинът водеше с пробиви и в двата сета, но италианецът спечели със 7-6(5) 7-6(5).

TennisKafe.com


В партньорство с Булевард България
Tenniskafe.com предупреждава, че модераторите на сайта трият коментари, които съдържат обидни квалификации, нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница. Не се допускат коментари, които съдържат спам, както и такива с главни букви (думи, фрази и изречения). Не се допускат опити за реклама без знанието и разрешението на администраторите на сайта. Модераторите не коментират причините за изтриване на постове и други модераторски намеси.
Copyright © 2020 TennisKafe.com, Тенискафе ООД, Стара Планина 3, Управител: Асен Григоров. Всички права запазени.
Created by WPH