Джокович постигна поредна победа №15 и е на четвъртфинал срещу Хачанов

Джокович постигна поредна победа №15 и е на четвъртфинал срещу Хачанов

Dubai Duty Free Tennis Championships, осминафинали
Новак Джокович – Филип Колшрайбер 6-3 6-1
Стефанос Циципас – Александър Бублик 7-6(1) 6-4

Новак Джокович постигна своята 15-а поредна победа през настоящия сезон и се класира на четвъртфиналите в Дубай. Четирикратният шампион в надпреварата елиминира Филип Колшрайбер с 6-3 6-1 за 59 минути и надгради серията си, която включва титла със Сърбия на ATP Cup и осми триумф на Australian Open.

Днес световният №1 се забавляваше на корта срещу немския тенисист и постигна своя 12-и успех срещу него в общо 14 срещи. Последната победа на световния №80 над Джокович бе миналата година в Индиън Уелс, но оттогава насам Новак го надигра вече четири поредни пъти.

В следващата фаза сърбинът ще играе с Карен Хачанов, който елиминира Денис Новак след 6-3 6-4.

В първия сет Джокович вкара едва 52% от първите си начални удари в игра, но спечели 11 от 13 разигравания в тези случаи и 9 от 12 на втори сервис, като не се изправи пред нито един брейкбол.  

Още в началото на мача четирикратният шампион в Дубай изненада Колшрайбер с няколко къси топки, а германецът отговори подобаващо. Новак обаче беше по-стабилен в дългите разигравания и намираше перфектни ъгли, а скоростта на немеца не предвещаваше опасност за сърбина. Така се стигна до първия пробив за 4-2 в полза на световния №1, след което той даде само още точка на опонента в подаванията си и затвори частта с 6-3.

Веднага след паузата Джокович продължи с дълбоките ретури. Вземаше топката рано и я сваляше ниско в краката на Колшрайбер, за да пробие още първия му сервис гейм.

Оттам насетне играта на Новак се превърна в още по-голяма наслада за феновете. Без да впряга много сили, четирикратният шампион се забавляваше и поведе с още един пробив и 3-0.

При 1-4 Колшрайбер стигна до дюс, но не успя да се възползва от още една грешка от форхенд на Джокович и остана на гейм от загубата. Сервираше за оставане в мача, но точно тогава се пропука и сърбинът спечели с 6-3 6-1 след ретур-уинър от форхенд по диагонала.

Tsitsipas

По-рано през деня място на четвъртфиналите намери и Стефанос Циципас. Световният №6 и миналогодишен финалист удължи победната си серия, след като надделя над Александър Бублик със 7-6(1) 6-4.

Така гъркът повтори успеха над тенисиста от Казахстан от полуфиналите в Марсилия преди седмица. Тогава Циципас стигна до трофея, след като се наложи над Феликс Оже-Алиасим, а сега продължава преследването на нова титла с мач срещу Ян-Ленарзд Щруф. Германецът даде само гейм на Николоз Басилашвили – 6-1 6-0.

Даниел Еванс спаси три мачбола и елиминира Пиер-Юг Ербер след 7-5 3-6 7-6(7), за да се класира на четвъртфиналите срещу Андрей Рубльов. Руснакът победи Филип Краинович със 7-6(3) 6-0.

TennisKafe.com


В партньорство с Булевард България
Tenniskafe.com предупреждава, че модераторите на сайта трият коментари, които съдържат обидни квалификации, нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница. Не се допускат коментари, които съдържат спам, както и такива с главни букви (думи, фрази и изречения). Не се допускат опити за реклама без знанието и разрешението на администраторите на сайта. Модераторите не коментират причините за изтриване на постове и други модераторски намеси.
Copyright © 2020 TennisKafe.com, Тенискафе ООД, Стара Планина 3, Управител: Асен Григоров. Всички права запазени.
Created by WPH