Заради коронавирус: отмениха и пресконференцията на състезателите ни за Купа „Дейвис“

Заради коронавирус: отмениха и пресконференцията на състезателите ни за Купа "Дейвис"

Българските тенисисти, които играха за Купа „Дейвис“ срещу Коста Рика, няма да говорят пред медиите на планираната за днес пресконференция. Брифингът трябваше да бъде от 17:00 часа в Пресклуб “България”, но няма да се състои, съобщиха за TennisKafe.com от Българската федерация по тенис.

Димитър Кузманов, Александър Лазаров и компания пристигат в 15:00 часа в София, след като през уикенда осигуриха на България оставане в група II на Купа „Дейвис“.

Според новия регламент в група II са 24 отбора от целия свят, които са разделени на двойки, играещи помежду си. 12-те победители от тези дуели играят по-късно през сезона плейоф срещу 12-те загубили от мачовете от група I.

Какво се случва с турнирите в България

Преустанови се Държавният турнир по тенис за момчета и момичета до 14 години в София. Ръководството на БФТ ще обсъди на извънредно заседание на 9 март кога, къде и как ще се проведе този турнир.

Междувременно мачовете от основната схема на Държавното лично първенство по тенис на закрито за жени ще се играят при закрити врата.


В партньорство с Булевард България
Tenniskafe.com предупреждава, че модераторите на сайта трият коментари, които съдържат обидни квалификации, нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница. Не се допускат коментари, които съдържат спам, както и такива с главни букви (думи, фрази и изречения). Не се допускат опити за реклама без знанието и разрешението на администраторите на сайта. Модераторите не коментират причините за изтриване на постове и други модераторски намеси.
Copyright © 2020 TennisKafe.com, Тенискафе ООД, Стара Планина 3, Управител: Асен Григоров. Всички права запазени.
Created by WPH