Турнирът в Маями продължава по план

Турнирът в Маями продължава по план

Организаторите на Miami Open обявиха, че засега нямат намерения да отлагат надпреварата във Флорида и турнирът ще се проведе на планираните дати – в периода от 23 март до 5 април. Всичко това идва на фона на отменения BNP Paribas Open в Индиън Уелс, което бе продиктувано от разпространяващата се епидемия от новия коронавирус.

„Miami Open 2020 ще продължи по план, 23 март – 5 април“, публикуваха организаторите в официалния профил на надпреварата в Twitter. „Сигурността остава топ приоритет и ние наблюдаваме отблизо ситуацията с COVID-19 заедно с местни, щатски и федерални власти, както и със здравни организации, преди началото на турнира“.

„В допълнение на това работим с ATP и WTA върху най-добрите препоръки и следим отблизо Центъра за контрол и превенция на заболяванията, за да създадем безопасна среда за фенове, играчи и персонал“.

Надпреварата е една от най-големите в календара и при мъжете, и при дамите, тъй като е съответно в категория Мастърс и Premier Mandatory.

Съобщението дойде по-малко от 24 часа след изявлението за отмяна на надпреварата в Индиън Уелс.

В САЩ има над 500 потвърдени случая на заразени с COVID-19, а жертвите са 22. В Калифорния, където се провежда BNP Paribas Open, е обявено извънредно положение, докато Флорида не е от щатите, които са го направили, за разлика още от Вашингтон, Ню Йорк и Орегон, пише The New York Times. В петък властите във Флорида все пак обявиха, че коронавирусът е взел две жертви в щата.

Заразените по целия свят са повече от 114,300 души, а жертвите към момента са най-малко 4,022.

Преди няколко дни ATP и WTA обявиха серия от предпазни мерки за следващите няколко турнира, които да ограничат заплахата от разразяващия се нов коронавирус. След като организаторите на Индиън Уелс официално отмениха надпреварата, новите правила ще важат за турнирите в Маями и Чарлстън. Едно от тях е забраната за автографи от страна на играчи към фенове.

Miami Open

Състезателите няма да могат да получават от привържениците химикалки, тенис топки и други предмети за подписи. Играчите и талисманите няма да се държат за ръце, докато излизат на корта, а подавачите на топки ще носят ръкавици. Вече стана ясно, че те няма да подават кърпите на тенисистите, а ще има специални столове, на които състезателите ще разполагат принадлежностите си.

Също така подавачите няма да държат напитките на тенисистите по време на паузите. А играчите са помолени да не подаряват на феновете използвани кърпи, ленти за глава, тениски, накитници и други части от екипировките си след мачове и тренировки.

„Предпазните здравни мерки ще бъдат приложени във всички турнири на WTA и ATP Тура, както и в „Чалънджър“ сериите на ATP по време на пролетния сезон 2020″, съобщиха от двете асоциации.

TennisKafe.com


В партньорство с Булевард България
Tenniskafe.com предупреждава, че модераторите на сайта трият коментари, които съдържат обидни квалификации, нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница. Не се допускат коментари, които съдържат спам, както и такива с главни букви (думи, фрази и изречения). Не се допускат опити за реклама без знанието и разрешението на администраторите на сайта. Модераторите не коментират причините за изтриване на постове и други модераторски намеси.
Copyright © 2020 TennisKafe.com, Тенискафе ООД, Стара Планина 3, Управител: Асен Григоров. Всички права запазени.
Created by WPH