Дискусия: да се „замразят“ ли ранглистите до завръщането на Тура?

Дискусия: да се "замразят" ли ранглистите до завръщането на Тура?

Джон Иснър провокира любопитна дискусия в Twitter, след като повдигна въпроса за настоящото състояние на ранглистата. В момента турнири не се провеждат в опит да бъде предотвратено разпространението на коронавируса, но в същото време тенисистите губят точките, които е трябвало да защитават през съответната седмица.

Американецът написа следното:

„Какво мислите тенис фенове – трябва ли ATP и WTA да „замразят“ ранкинг точките по време на прекъсването или състезателите да продължават да ги губят?“

Публикацията предизвика някои забавни коментари, като Марди Фиш призова да бъде запазена ситуацията, в която играчите губят точки, за да може да се „изравни отново с Роджър“ Федерер. Дарън Кейхил го репликира с „отново?“, на което бившият №7 отговори с: „Да, бяхме равни, когато бяхме на по 15 години“.

Световният №191 Петер Полански пък предложи през 2020 година всички да започнат от 0 точки. Появиха се и предложения само Новак Джокович да губи точки.

Все пак имаше и сериозни отговори, всички от които сочеха в една посока – към „замразяване“ на ранглистите, тъй като иначе се получава несправедлива ситуация. Играчи, които са се представяли по-добре в дадена част от миналия сезон губят възможността да запазят позициите си, докато други я получават.

TennisKafe.com

 


В партньорство с Булевард България
Tenniskafe.com предупреждава, че модераторите на сайта трият коментари, които съдържат обидни квалификации, нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница. Не се допускат коментари, които съдържат спам, както и такива с главни букви (думи, фрази и изречения). Не се допускат опити за реклама без знанието и разрешението на администраторите на сайта. Модераторите не коментират причините за изтриване на постове и други модераторски намеси.
Copyright © 2020 TennisKafe.com, Тенискафе ООД, Стара Планина 3, Управител: Асен Григоров. Всички права запазени.
Created by WPH