Една година след отказването: Николас Алмагро води хармоничен живот

Една година след отказването: Николас Алмагро води хармоничен живот

Точно преди година Николас Алмагро изстреля последната си тенис топка в професионалния тенис. Направи го на „Чалънджър“ турнира в родния си град Мурсия. В първи кръг от надпреварата испанецът отстъпи на сънародника си Марио Вилейя Мартинес с 2-6 2-6 и по този начин се сбогува със своите фенове.

Бившият №9 в света се качи на трибуните при цялото си семейство и ги обгради с прегръдки пред бурните аплодисменти на публиката. При мачбол за съперника си, Алмагро изстреля топката в трибуните и това бе запомнено като последния му удар.

12 месеца по-късно Нико, както го наричат приятелите му, разказва, че води хармоничен начин на живот. Наслаждава се на семейството си и тренира трима тенис таланти.

Almagro

„Сега съм у дома с децата ми Нико и Лео. Учим нови неща, но преди всичко спазваме разпоредбите на властите. Сега водя спокоен начин на живот, семеен. Повече от всичко искам и да помагам на турнира в Акапулко, от чийто екип съм. Помагам и на няколко играчи, които ме помолиха да им помогна по пътя им към професионалния тенис“, разказа Алмагро пред официалния сайт на ATP.

„Работя с трима американци между 15 и 18 години. Те се свързаха с мен и идеята ми хареса. Реших да започна с тях, но заради ситуацията сега проектът е „замразен“.

Преди последния си мач, четирикратният участник на четвъртфинали в турнири от Шлема бе дълго извън корта заради контузия на лявото коляно, която го остави без ранкинг. Последният двубой, който испанецът спечели, е в Метц през септември 2017 г.

almagro3

„От Тура най-много ми липсва адреналинът. Ускоряваш от 0 до 100 и обратно. Сега обаче имам друга мотивация – да образовам децата си и съм доста зает с това. Липсва ми и пътуването, защото преди всяка седмица бях на различно място. Преди не можех да съм у дома повече от две седмици. Сега животът ми е различен и се надявам да му се наслаждавам така, както се наслаждавах на кариерата в спорта“.

Алмагро разказа и кои са любимите му истории от тенис живота му:

„Трите 1/4-финала на Ролан Гарос срещу Рафаел Надал и финалът на Купа „Дейвис“ в Прага. Моите ми приятели ми разказват, че са щастливци да са преживели всичко това. Защото ако не ме познаваха, едва ли щяха да изпитат нещо такова“.

Алмагро спечели 13 ATP титли в кариерата си, всички от които на клей. На любимата си червена настилка Алмагро има спечелени 279 двубоя, което е третото най-добро постижение сред активните тенисисти, според atptour.com. Само Рафаел Надал и Давид Ферер са печелили повече мачове на клей.

almagro1

Николас разкри, че не иска децата му на всяка цена да са тенисисти:

„Ако го искат, ще помогна, но няма да движа всичко. Ще си имат треньори и т.н. Ще ги подкрепям каквото и да изберат“.

„Доволен съм от направеното в тениса, сложих край, когато аз исках. Имах много успешна кариера. Можеше ли да е по-добре? Сигурно. Можеше ли обаче да е по-зле? Определено. В края на краищата мисля, че постигнах повече от това, за което съм мечтал“.


В партньорство с Булевард България
Tenniskafe.com предупреждава, че модераторите на сайта трият коментари, които съдържат обидни квалификации, нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница. Не се допускат коментари, които съдържат спам, както и такива с главни букви (думи, фрази и изречения). Не се допускат опити за реклама без знанието и разрешението на администраторите на сайта. Модераторите не коментират причините за изтриване на постове и други модераторски намеси.
Copyright © 2020 TennisKafe.com, Тенискафе ООД, Стара Планина 3, Управител: Асен Григоров. Всички права запазени.
Created by WPH