И женският тенис се завръща: Квитова и Плишкова са големите имена на турнира в Прага

И женският тенис се завръща: Квитова и Плишкова са големите имена на турнира в Прага

След като Рейли Опелка спечели първия мъжки демонстративен турнир със сериозно присъствие на състезатели от топ 100, женският тенис също се завръща след прекъсването заради коронавирус епидемията.

Между 26 и 28 май в Прага ще се проведе надпревара с някои от най-добрите чешки състезателки. Схемата е водена от Петра Квитова и Каролина Плишкова, а сестра ѝ също ще е там.

„Това е първото събитие, което Чешката тенис федерация е подготвила за състезателите във времена, в които не можем да пътуваме, заради пандемията,“ обяви говорителят на турнира Карел Тейкал.

Fed Cup Pliskova

Сред участничките са още Каролина Мухова и Барбора Стрицова.

„Нямам търпение да играя отново на турнир след дълго прекъсване,“ коментира Квитова новината. „Интересно ми е в каква форма ще бъдем след толкова дълго прекъсване.“

Ще има и мъжки турнир, на който ще участва Иржи Весели – тазгодишният шампион от Пуна.

Тенисистите в Чехия имат право да тренират от 20 април.

TennisKafe.com


В партньорство с Булевард България
Tenniskafe.com предупреждава, че модераторите на сайта трият коментари, които съдържат обидни квалификации, нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница. Не се допускат коментари, които съдържат спам, както и такива с главни букви (думи, фрази и изречения). Не се допускат опити за реклама без знанието и разрешението на администраторите на сайта. Модераторите не коментират причините за изтриване на постове и други модераторски намеси.
Copyright © 2020 TennisKafe.com, Тенискафе ООД, Стара Планина 3, Управител: Асен Григоров. Всички права запазени.
Created by WPH