Надал: Щастлив съм, че най-накрая се завърнах на корта

Надал: Щастлив съм, че най-накрая се завърнах на корта

Рафаел Надал е повече от щастлив, че отново се завърна на корта след дълго отсъствие. Поради пандемията Covid-19 и тежката ситуация в Испания световният №2 призна, че не е тренирал доста време, залагайки само на физически упражнения. В понеделник обаче той публикува видео от своята академия в Майорка.

„Здравейте всички – ето ме, най-накрая се завърнах на корта. Щастлив съм да тренирам отново“, сподели 19-кратният шампион от Големия шлем.

„Супер радостен съм също така, че децата могат отново да спортуват тук, в Академия Рафа Надал. Те са щастливи, а това е най-важното нещо“, каза Матадора.

При нормални обстоятелства Надал трябваше да е в Париж и да се бори за 13-а титла на Ролан Гарос, но турът бе преустановен до края на юли. Той ще има възможността да защити трофея си през септември – планът е Откритото първенство на Франция да се проведе от 20 септември до 4 октомври, малко след US Open.

„През първите няколко седмици ми беше трудно да приема нещата. Беше невъзможно да бъда позитивен. Сега обаче имам позитивна енергия, тъй като на дадени места мерките започват да се смекчават“, сподели Надал в живо включване в Instagram преди месец.

Той остана на линия за фондацията си – помагаше на хората в Палма де Майорка, доставяше им основни продукти като храна, хигиенни продукти, лекарства. „Изпращаме на децата материали за училище, защото те нямат възможност да продължат да учат онлайн от домовете си“, призна тогава Рафа.

„Нямам корт у дома. Истината е, че правя физически упражнения“, отговори в края на април Надал на въпрос какви неща прави през деня.

nadal acapulco

В понеделник Новак Джокович сподели, че не е отправил официални покани към големите си съперници Роджър Федерер и Рафаел Надал за организирания от световния №1 турнир по време на пандемия – Adria Tour. Потвърдените имена обаче са повече от звездни – Григор Димитров, Доминик Тийм и Александър Зверев. Сърбинът все още изчиства последните детайли около проекта, но се надява на мачове с публика, както и на турнири с участие на настоящи и бивши тенисистки.

„Поради пандемията от новия коронаврус с Рафа и Роджър си комуникирахме повече от обикновено. Федерер все още се възстановява и не съм го питал. Рафа се завърна на корта скоро. Говорихме миналата седмица за US Open, но не го попитах. Ще го питам, но не очаквам да дойде“, каза Джокович.


В партньорство с Булевард България
Tenniskafe.com предупреждава, че модераторите на сайта трият коментари, които съдържат обидни квалификации, нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница. Не се допускат коментари, които съдържат спам, както и такива с главни букви (думи, фрази и изречения). Не се допускат опити за реклама без знанието и разрешението на администраторите на сайта. Модераторите не коментират причините за изтриване на постове и други модераторски намеси.
Copyright © 2020 TennisKafe.com, Тенискафе ООД, Стара Планина 3, Управител: Асен Григоров. Всички права запазени.
Created by WPH