Квитова: Странно е без фенове – правим уинъри, а няма кой да ръкопляска

Квитова: Странно е без фенове - правим уинъри, а няма кой да ръкопляска

Петра Квитова е печелила 27 титли в кариерата си до момента, но да триумфира в демонстративния турнир по време на пандемията Covid-19 в Прага преди седмица, за нея е нещо „странно“. При закрити врати чехкинята се наложи над три свои сънароднички, включително над Каролина Мухова на финала, и се завърна подобаващо на корта.

„Със сигурност съм щастлива от победата, но това беше различен тип турнир“, каза двукратната шампионка от Уимбълдън пред Reuters. „Беше много странно да играем без фенове. Изстрелвахме някои невероятни уинъри, но нямаше кой да ръкопляска, така че беше много трудно. От друга страна обаче, е страхотно да си възвърнем отново чувството за игра“.

Квитова признава, че трудно се е подготвила за демонстративната надпревара, тъй като е нямала мотивация да тренира. Първият ѝ мач е бил най-тежък. После обаче се е адаптирала към необикновените условия.

kvitova

„За мен беше напълно ново чувство, че не можеше някой да ми дава кърпата между точките. Отнемаше време да стигна до кърпите, така че просто ги оставих на скамейката“, каза чехкинята.

„За мен беше доста досадно. И не знаех, че не можем да се здрависваме след мача. Чувството беше малко неспортсменско“, сподели тя.

Преди дни Квитова изрази позицията си, че по-скоро би отменила турнирите от Големия шлем, ако те се играят без публика. Опасността от подобно нещо е реална – Ролан Гарос ше се проведе от 20 септември до 4 октомври, а седмица преди това трябва да завърши US Open. Предвид състоянието на пандемията във Франция и САЩ, към момента е много трудно да си представим фенове по трибуните на „Филип Шатрие“ или „Артър Аш“.

„Трудно е да мислим за турнири от Големия шлем без фенове“, каза бившата №2 и пред Reuters. „Трудно е, защото привържениците са много важни за играчите. Ако играем „мейджъри“ без публика, ще е много тъжно. Все пак е по-добре да има турнири от Шлема, отколкото да няма“.


В партньорство с Булевард България
Tenniskafe.com предупреждава, че модераторите на сайта трият коментари, които съдържат обидни квалификации, нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница. Не се допускат коментари, които съдържат спам, както и такива с главни букви (думи, фрази и изречения). Не се допускат опити за реклама без знанието и разрешението на администраторите на сайта. Модераторите не коментират причините за изтриване на постове и други модераторски намеси.
Copyright © 2020 TennisKafe.com, Тенискафе ООД, Стара Планина 3, Управител: Асен Григоров. Всички права запазени.
Created by WPH