„Тя ме уби“: Векич няма да забрави първата си тренировка с Шарапова

"Тя ме уби": Векич няма да забрави първата си тренировка с Шарапова

Дона Векич е последната състезателка, срещу която Мария Шарапова се изправи в своята знаменита кариера. В първия кръг на Australian Open тази година бившата №1 отстъпи на хърватката с 3-6 4-6, отпадна от топ 350, а малко след това обяви отказването си от тениса.

Макар Векич да надделя в този двубой, тя призна, че изобщо не е изглеждало така сякаш петкратната шампионка от Големия шлем е в края на професионалния си път и е измъчвана от контузия в рамото.

Световната №24 си припомни първата ѝ съвместна тренировка с Шарапова. 23-годишната хърватка и рускинята са играли една срещу друга в началото на сезона в Монако и нещата не са се развили добре за Векич.

„Тренирах с нея. Това беше първият ми тренировъчен сет, а тя вече бе провеждала сесии от известно време. Тя ме уби. Нещо от сорта на 6-1“, спомни си хърватската тенисистка, цитирана от Tennishead.

Vekic

Шарапова бе победила съперницата си на Ролан Гарос две години по-рано, а в Мелбърн, макар световната №24 да надделя, признава, че изобщо не е била наясно със здравословното състояние на опонентката.

„Тя все още удряше колкото може по-силно, доколкото си спомням“, каза Векич и допълни, че Шарапова е „невероятен играч, шампион“.

„В своята кариера тя постигна някои невероятни резултати. Работната ѝ етика е уникална. Видях я да тренира по време на паузата между сезоните и работеше наистина усърдно“, каза носителката на два WTA трофея.

20190118_sharapova-day5_95_g

Шарапова официално сложи край на кариерата си през февруари. Носителката на пет титли от Големия шлем обяви решението си пред Vogue and Vanity Fair. Причина за отказването на рускинята бе серията от контузии през последните години, които я държаха извън корта въпреки всички опити на тенисистката отново да бъде на топ ниво.

Шарапова се оттегли със стил – със специално написана изповед, част от което тя прочете пред модните списания:

„Как оставяш зад гърба си единственото нещо в живота, което познаваш? Как напускаш кортовете, на които играеше още от малко дете? Играта, която обичаш, тази, която те доведе до сълзи и радост. Спортът, в който откри семейство. Фенове, които те подкрепяха повече от 28 години. 28 години е доста дълго време. Имах нужда от това, така че, моля ви, простете ми. Тенис, казвам ти сбогом“.


В партньорство с Булевард България
Tenniskafe.com предупреждава, че модераторите на сайта трият коментари, които съдържат обидни квалификации, нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница. Не се допускат коментари, които съдържат спам, както и такива с главни букви (думи, фрази и изречения). Не се допускат опити за реклама без знанието и разрешението на администраторите на сайта. Модераторите не коментират причините за изтриване на постове и други модераторски намеси.
Copyright © 2020 TennisKafe.com, Тенискафе ООД, Стара Планина 3, Управител: Асен Григоров. Всички права запазени.
Created by WPH