Ашли Барти: Мечтая да спечеля Уимбълдън, решението за US Open беше лесно

Ашли Барти: Мечтая да спечеля Уимбълдън, решението за US Open беше лесно

Лидерката в световната ранглиста Ашли Барти заяви, че най-голямата ѝ мечта в професионален план е да спечели титлата на Уимбълдън. Австралийката даде интервю за американската телевизия ABC, в което коментира множество интересни теми.

През 2011 г. Барти спечели титлата на Уимбълдън за девойки, но след това шокиращо реши да изостави тениса и да започне да се занимава с крикет. Тя споделя, че решението ѝ се е дължало на напрежението и очакванията към нея след успеха в Лондон.

„Имах нужда да открия себе си“ разказа 24-годишната австралийка. „Мисля, че в ранните етапи на кариерата ми имаше период, в който се чувствах объркана и изгубих пътя си“.

Barty_WTA Finals

Макар да твърди, че крикетът ѝ е дал „различна гледна точка върху спорта“, през 2016 г. Барти се завърна на корта, като заявява, че причината за това е желанието да осъществи голямата си мечта – да спечели Уимбълдън.

„Мечтата ми е да спечеля Уимбълдън, без съмнение. Титлата при девойките беше много специална, но е само частица от вълнението, което изпитваш след като спечелиш трофея при жените“ каза още настоящата шампионка на Ролан Гарос.

За съжаление на Барти тя ще трябва да почака най-рано до следващата година, за да опита да спечели мечтаната титла. Тазгодишното издание на Уимбълдън бе отменено заради пандемията от Covid-19. Това се случи едва за трети път в историята на турнира, като предишните два случая са заради двете Световни войни.

barty roland garros

Световната номер 1 сподели още, че не помни по-голямата част от триумфалния си финал в Париж. „Все още ми се струва нереално. Целият мач ми е малко като в мъгла и не си спомням момента непосредствено преди шампионската точка. Но моментът, който няма да забравя, бе този, в който се обърнах и видях лицата на хората от щаба ми“ разказва още Барти.

Ашли заяви, че решението да пропусне US Open заради пандемията е било лесно за нея. „Това беше най-важният момент за мен и щаба ми – да приемем, че сме изправени пред нещо по-голямо от нас и че не можем да направим нищо по въпроса. Засега просто трябва да изпълняваме своята роля и да се надяваме, че до края на годината нещата ще се нормализират поне до известна степен“ коментира Барти, която стигна до 4-ти кръг на US Open в последните две издания на турнира.

TennisKafe.com


В партньорство с Булевард България
Tenniskafe.com предупреждава, че модераторите на сайта трият коментари, които съдържат обидни квалификации, нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница. Не се допускат коментари, които съдържат спам, както и такива с главни букви (думи, фрази и изречения). Не се допускат опити за реклама без знанието и разрешението на администраторите на сайта. Модераторите не коментират причините за изтриване на постове и други модераторски намеси.
Copyright © 2020 TennisKafe.com, Тенискафе ООД, Стара Планина 3, Управител: Асен Григоров. Всички права запазени.
Created by WPH