Дейвънпорт: Стремежът към 24-та титла от Шлема поставя Серина под ненужно напрежение

Дейвънпорт: Стремежът към 24-та титла от Шлема поставя Серина под ненужно напрежение

Трикратната шампионка от Големия шлем Линдзи Дейвънпорт заяви, че прекомерната амбиция на Серина Уилямс да спечели 24-та „мейджър“ титла поставя нейната сънародничка под ненужно напрежение. В момента Уилямс има 23 трофея и е само на един от изравняването на вечния рекорд на Маргарет Корт.

„Серина и Маргерет Корт са много различни. При някои от титлите на Корт в турнира са участвали само австралийци или малка част от топ играчите, докато Серина е доминант в Откритата ера. За мен тя вече е рекордьорът, но тази прекомерна амбици да спечели 24 или 25 титли я поставя под нарежение, което според мен е ненужно“ сподели Дейвънпорт пред Tennis Podcast.

Шампионката на Уимбълдън за 1999 г. сподели още, че прекъсването в тура е ощетило по-възрастните играчи като Серина Уилямс, Роджър Федерер, Рафаел Надал и Новак Джокович, тъй като им е отнело шанса да спечелят още трофеи.

Дейвънпорт коментира още, че се радва да вижда как все повече тенисисти демонстират високо ниво на корта след 30-годишна възраст за разлика от предходните епохи, когато играчите са се оттегляли от спорта много по-рано.

Снощи Серина Уилямс отпадна на 1/8-финала на Western & Southern Open след като допусна обрат срещу Мария Сакари. По-рано този месец американката отпадна и на 1/4-финала на турнира в Лексингтън, но въпреки това повечето медии и експерти продължават да я сочат като основен фаворит за титлата на предстоящия US Open, който ще се проведе в периода 31 август – 13 септември.

TennisKafe.com


В партньорство с Булевард България
Tenniskafe.com предупреждава, че модераторите на сайта трият коментари, които съдържат обидни квалификации, нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница. Не се допускат коментари, които съдържат спам, както и такива с главни букви (думи, фрази и изречения). Не се допускат опити за реклама без знанието и разрешението на администраторите на сайта. Модераторите не коментират причините за изтриване на постове и други модераторски намеси.
Copyright © 2020 TennisKafe.com, Тенискафе ООД, Стара Планина 3, Управител: Асен Григоров. Всички права запазени.
Created by WPH