Да си припомним: Победата на Пиронкова над Винъс Уилямс на Уимбълдън (видео)

Да си припомним: Победата на Пиронкова над Винъс Уилямс на Уимбълдън (видео)

Часове ни делят от четвъртфиналния сблъсък на Цветана Пиронкова със Серина Уилямс – българката е голямата сензация на тазгодишния US Open и дори носителката на 23 титли от Големия шлем има от какво да се притеснява, след като пред бившата ни първа ракета глави вече преклониха Самсонова, Мугуруса, Векич и Корне.

Каква по-добра подготовка за този велик за българския тенис мач от това да си припомним един друг такъв. Отново Пиронкова – Уилямс, отново четвъртфинал от Шлема, но на Уимбълдън и срещу другата сестра – Винъс.

Днес двубоите се играят без публика, но през 2010 г. 10,000 души станаха на крака на корт №1 на All England Club, за да аплодират Цветана Пиронкова.

Цвети достигна за пръв път до втората седмица в надпреварата, а там я чакаше петкратната шампионка, която тогава бе световна №2. Напрежението нямаше как да е по-голямо, но българката показа най-доброто от арсенала си. Със страхотна ефективност на първи и втори сервис и след едва шест непредизвикани грешки Пиронкова вдигна победоносно ръце.

Надигра американката с 6-2 6-3 и стана първият български представител, стигнал до полуфинал на „мейджър“, откакто последно Мануела Малеева го бе сторила на US Open 1993.

Многобройните български фенове по трибуните скандираха името на Цвети, а тя едва сдържа сълзите си: „Това изглеждаше само като мечта. Никога не съм мислила, че ще достигна толкова високо в този турнир. Моята мечта се сбъдна. Обичам тази надпревара.“

Дори и без публика, днес пред телевизорите мнозина отново са готови да скандират името ѝ.


В партньорство с Булевард България
Tenniskafe.com предупреждава, че модераторите на сайта трият коментари, които съдържат обидни квалификации, нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница. Не се допускат коментари, които съдържат спам, както и такива с главни букви (думи, фрази и изречения). Не се допускат опити за реклама без знанието и разрешението на администраторите на сайта. Модераторите не коментират причините за изтриване на постове и други модераторски намеси.
Copyright © 2020 TennisKafe.com, Тенискафе ООД, Стара Планина 3, Управител: Асен Григоров. Всички права запазени.
Created by WPH