Медведев: Сезонът ми е добър, възстановявам се от загубите за час или два

Медведев: Сезонът ми е добър, възстановявам се от загубите за час или два

Даниил Медведев не се намира в добър период, тъй като в трети пореден турнир не успя да запише две последователни победи. Миналогодишният шампион отпадна във втория кръг в Санкт Петербург след поражение от Рейли Опелка, но не смята, че сезонът му не е добър – дори напротив.

„Разбира се, след всяка загуба, особено след поражение във втория кръг на домашен турнир, може би трябва да кажа: „Това е – сезонът е ужасен“. Но всъщност достигнах полуфинала на US Open и започнах годината добре на ATP Cup“, каза световният №6 на своята пресконференция.

„Върховете и паденията са нещо естествено. Просто искам да завърша сезона по добър начин и да спечеля колкото се може повече мачове. Ако успея да побеждавам много, тогава сезонът ще бъде успешен“, добави руснакът, който загуби в първия кръг на Ролан Гарос преди две седмици.

Saint Petersburg_2020_Medvedev

Миналата година той достигна шест поредни финала след Уимбълдън, грабна първия си Мастърс трофей в Синсинати и записа невероятна серия от 29 победи и 3 поражения, достигайки и до финала на US Open. Тази кампания нещата са различни, но Медведев не смята, че е промени играта си.

„Не съм се променил като играч. Когато си се утвърдил като състезател на тази възраст, вече е трудно да променяш нещата“, обясни той. „Можеш само да подобряваш някои елементи. Това се опитваме да правим с моя екип. Имам свой собствен стил, към който се придържам“.

„Средно ми отнема по час или два, за да се възстановя от загубите. Зависи какво е поражението – най-много ден или два. Това е плюсът в тениса – следващият турнир идва скоро, скоро ще тренирам отново и не ми остава нищо друго, освен да работя и да опитам да ставам по-добър“, каза Медведев.


В партньорство с Булевард България
Tenniskafe.com предупреждава, че модераторите на сайта трият коментари, които съдържат обидни квалификации, нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница. Не се допускат коментари, които съдържат спам, както и такива с главни букви (думи, фрази и изречения). Не се допускат опити за реклама без знанието и разрешението на администраторите на сайта. Модераторите не коментират причините за изтриване на постове и други модераторски намеси.
Copyright © 2020 TennisKafe.com, Тенискафе ООД, Стара Планина 3, Управител: Асен Григоров. Всички права запазени.
Created by WPH