Кириос: Целта ми е да бъда щастлив, имах огромна нужда от тази пауза

Кириос: Целта ми е да бъда щастлив, имах огромна нужда от тази пауза

Ник Кирьос е на мнение, че дългата пауза от тенис през тази година ще се окаже много ползотворна за него.

Австралиецът изигра последния си официонален мач в края на февруари, a след подновяването на сезона реши да остане в Австралия от притеснения заради COVID-19. Той бе и много критичен към свои колеги, които не спазваха социална дистанция и се отнасяха по-пренебрежително към пандемията.

Скандалният тенисист призна, че му липсва да играе пред хиляди зрители, но очаква изборът му да се отплати във времето.

„Това (да играе срещу най-добрите пред фенове) е нещо, за което копнея и което ми липсва. Но въпреки казаното, получих време да се концентрирам върху някои основни неща в живота, които до момента може би съм пренебрегвал или съм пропускал в последните няколко години от живота ми“, сподели Кириос в интервю пред ESPN.

„Когато пътувах през цялото време и играех, никога не бях наистина вкъщи. Имах перспективата, че ‘тенисът не е всичко’. Всичко бе замъглено, никога не можех да седна и да оценя малките неща и да остана на едно място. Ако губех, летях до следващото място, стоях всяка седмица в различен хотел.“

„Имах огромна нужда от пауза на тура, за да мога да се върна у дома и да бъда със семейството си“, допълни Кириос, който би трябвало да направи завръщането си в тениса в началото на 2021-а на родна земя.

През тази година Кирьос отпадна в четвъртия кръг на Australian Open след поражение от Рафаел Надал, но усилията му да подпомогне засегнатите от пожарите в Австралия го превърнаха в герой за местните. А работата му в това отношение продължи и след това, помагайки на деца чрез своята фондация.

„Да стискаме палци тялото ми да остане здраво, за да мога да се състезавам и да играя добре. И това значи, че ще мога да продължа да помагам и да използвам моята платформа. Колкото по-добре играя, ще мога да продължа да помагам с моята фондация и това ме зарежда.“

„Просто да бъда щастлив, това е целта. Не съм човек, ориентиран към резултатите, не играех за мен (на Australian Open), играех за пожарите. Докато мозъкът ми е на правилното място, мисля, че всичко останало ще бъде наред.“


В партньорство с Булевард България
Tenniskafe.com предупреждава, че модераторите на сайта трият коментари, които съдържат обидни квалификации, нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница. Не се допускат коментари, които съдържат спам, както и такива с главни букви (думи, фрази и изречения). Не се допускат опити за реклама без знанието и разрешението на администраторите на сайта. Модераторите не коментират причините за изтриване на постове и други модераторски намеси.
Copyright © 2020 TennisKafe.com, Тенискафе ООД, Стара Планина 3, Управител: Асен Григоров. Всички права запазени.
Created by WPH