Юго Умбер влезе в основната схема на Sofia Open 2020

Юго Умбер влезе в основната схема на Sofia Open 2020

Французинът Юго Умбер е поредното голямо име, което ще вземе участие в тазгодишното издание на Sofia Open. Организаторите на турнира съобщиха, че световният №32, който вчера спечели титлата на турнира в Антверпен, е намерил място в основната схема на надпреварата в столицата.

Юмбер спечели първата титла в кариерата си на турнира в Оукланд през януари тази година, а през август се изправи срещу Григор Димитров в първия кръг на Мастърса на Синсинати, като мачът завърши при резултат 6-3, 6-4 в полза на българина.

В първия кръг на Ролан Гарос младият французин записа разочароваща загуба от 122-рия в света Марк Полманс, но в Антверпен показа най-добрата си игра. В „Града на диамантите“ Юмбер елиминира втория поставен Пабло Кареньо Буста на 1/8-финалите, след което отстрани Лойд Харис и Даниел Еванс, за да стигне до мача за трофея. Там Юмбер отново бе на висота и победи с 6-1, 7-6(4) първата ракета на Австралия Алекс де Минор.

Sofia Open ще се проведе в зала „Арена Армеец“ от 7 до 14 ноември, като родните фенове ще имат възможност да видят на живо някои от най-големите звезди на мъжкия тур като световния №9 Диего Шварцман, Гаел Монфис и Денис Шаповалов. В основната схема на турнира може да намери място и още един играч от Топ 10, тъй като 8-мият в света Андрей Рубльов е подал заявка за участие в квалификациите.

TennisKafe.com


В партньорство с Булевард България
Tenniskafe.com предупреждава, че модераторите на сайта трият коментари, които съдържат обидни квалификации, нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница. Не се допускат коментари, които съдържат спам, както и такива с главни букви (думи, фрази и изречения). Не се допускат опити за реклама без знанието и разрешението на администраторите на сайта. Модераторите не коментират причините за изтриване на постове и други модераторски намеси.
Copyright © 2020 TennisKafe.com, Тенискафе ООД, Стара Планина 3, Управител: Асен Григоров. Всички права запазени.
Created by WPH