Циципас: Тийм да ми прати плато с виенски шницели, а не узо

Циципас: Тийм да ми прати плато с виенски шницели, а не узо

С победата си над Андрей Рубльов Стефанос Циципас гарантира на Доминик Тийм сигурно място на полуфиналите в Лондон още преди последните двубои. А по този повод на пресконференцията си след това гъркът бе попитан, дали не трябва австриецът да му се отблагодари с узо.

„Доми трябва да ми прати нещо друго, не узо, може би плато с виенски шницели“, отвърна Циципас, който коментира и какво е минавало през главата му при мачбола на руснака.

„Бях фокусиран върху настоящия момент. При 6-6 бях агресивен, вкарах дълбок ретур, психологията се промени. На мачбол е по-различно отколкото в мача. Трябва да си на върха на концентрацията. Искаш да играеш на първи сервис, няма да можеш винаги, но това е целта. Ако имаш втори шанс, опитай да впечатлиш на втори сервис. Трябва да играеш процентен тенис. Понякога може да искаш той да атакува, ако той е по-нервен. Има много неша, които трябва да имаш предвид.“

Сега за Циципас предстои сблъсък с Рафаел Надал, който да определи кой ще прави компания на Тийм на полуфиналите. „Ще бъде труден мач. Очаквам с нетърпение да дам най-доброто от себе си. С опита събираш различни частици, които ти помагат в трудните моменти. Трудно е. Трябва да си смел и да използваш смелостта си чрез опита. Така бих го казал. И мисля, че става все по-добре с годините.“

„Не може да играеш дефанзивно срещу Рафа. Трябва да си солиден, да започнеш силно и да завършиш още по-силно. Беше страхотен тенис от него (Рубльов), но понякога трябва да поемеш контрол без да очакваш съперника ти да ти даде втори сервис. Трябва да работя върху това, да съм по-концентриран, можеше да го поставя под по-голямо напрежение, но пропуснах няколко ретура. Той се справи много умно и зряло, беше трудно, губех с 0-30 в последния гейм на третия сет, но успях да си дам шанс и затова съм щастлив“, допълни шампионът в Лондон от 2019-а.


В партньорство с Булевард България
Tenniskafe.com предупреждава, че модераторите на сайта трият коментари, които съдържат обидни квалификации, нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница. Не се допускат коментари, които съдържат спам, както и такива с главни букви (думи, фрази и изречения). Не се допускат опити за реклама без знанието и разрешението на администраторите на сайта. Модераторите не коментират причините за изтриване на постове и други модераторски намеси.
Copyright © 2020 TennisKafe.com, Тенискафе ООД, Стара Планина 3, Управител: Асен Григоров. Всички права запазени.
Created by WPH