Елена Веснина планира завръщане на корта за Олимпийските игри в Токио

Елена Веснина планира завръщане на корта за Олимпийските игри в Токио

Бившата №13 в света Елена Веснина планира да се завърне на корта за предстоящите Олимпийски игри в Токио догодина. Информацията бе разпространена по-рано днес от руския журналист Евгени Федяков и бързо се превърна в основна тема в тамошните медии.

Веснина изигра последния си засега професионален мач на сингъл през 2018 г., когато загуби от Бернарда Пера с 3-6, 2-6 в първи кръг на Ролан Гарос. След турнира рускинята обяви, че се оттегля в майчинство. Сега обаче полуфиналистката на Уимбълдън е твърдо решена да участва на Олимпиадата в Токио, където ще защитава златния медал на двойки от Игрите в Рио. Преди четири години Веснина стигна до олимпийската титла в тандем със своята сънародничка Екатерина Макарова.

Федяков твърди, че намеренията на рускинята са много сериозни и тя дори вече е подновила тренировки. Веснина е бивша №1 в света на двойки, като достигна до това класиране на 11 юни 2018 г. През октомври същата година тя обяви, че е бременна. Тенисистката възнамерява да използва своя защитен ранкинг, за да получи правото да участва на Игрите догодина.

TennisKafe.com


В партньорство с Булевард България
Tenniskafe.com предупреждава, че модераторите на сайта трият коментари, които съдържат обидни квалификации, нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница. Не се допускат коментари, които съдържат спам, както и такива с главни букви (думи, фрази и изречения). Не се допускат опити за реклама без знанието и разрешението на администраторите на сайта. Модераторите не коментират причините за изтриване на постове и други модераторски намеси.
Copyright © 2020 TennisKafe.com, Тенискафе ООД, Стара Планина 3, Управител: Асен Григоров. Всички права запазени.
Created by WPH