Следващото издание на Индиън Уелс също ще бъде отменено

Следващото издание на Индиън Уелс също ще бъде отменено

Новата седмица започна с доста неприятни новини за феновете на тениса по света. Преди броени часове стана ясно, че предстоящото издание на Индиън Уелс е отменено.Това съобщи журналистът Джон Въртхайм от Sports Illustrated на официалния си профил в Twitter.

„През 2020 г. Индиън Уелс бе отменен (разумно и смело) в навечерието на турнира. Според това, което чувам, отмяната на турнира през 2021 г. ще бъде официално обявена съвсем скоро, три месеца предварително. В момента двата тура работят върху преработването на календарите си и минимизиране на щетите“ написа Въртхайм.

Именно Индиън Уелс бе първият отменен турнир след разразяването на глобалната пандемия от Covid-19 в началото на годината. Очевидно организаторите са започнали да анализират доста рано ситуацията около следващото издание и са стигнали до заключението, че здравната ситуация в САЩ няма да позволи провеждането на турнира и през 2021 г.

Според Ubitennis.net организаторите са поискали от местните власти гаранции, че ще могат да приемат поне 25% от обичайния капацитет зрители. Към момента обаче това не може да се случи. В петък (4 декември) в Ривърсайд Кънтри, където се провежда турнирът, са били регистрирани 1148 нови случая на заразени с Covid-19, както и 15 смъртни случая.

Отмяната на Индиън Уелс може да се окаже добра новина за турнира в Ротердам, както и за надпреварите на клей в Южна Америка, тъй като отлагането на Australian Open породи съмнения дали те ще могат да бъдат проведени на първоначално планираните дати.

TennisKafe.com


В партньорство с Булевард България
Tenniskafe.com предупреждава, че модераторите на сайта трият коментари, които съдържат обидни квалификации, нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница. Не се допускат коментари, които съдържат спам, както и такива с главни букви (думи, фрази и изречения). Не се допускат опити за реклама без знанието и разрешението на администраторите на сайта. Модераторите не коментират причините за изтриване на постове и други модераторски намеси.
Copyright © 2020 TennisKafe.com, Тенискафе ООД, Стара Планина 3, Управител: Асен Григоров. Всички права запазени.
Created by WPH