Федерер ще вземе решението за Australian Open в Мелбърн

Федерер ще вземе решението за Australian Open в Мелбърн

Роджър Федерер е обещал да пътува за Австралия, но участието му на Australian Open ще зависи от това как се чувства тялото му в следващите 2-3 седмици.

Затова разкри турнирният директор на турнира от Големия шлем Крейг Тайли, който поддържа честа кореспонденция с швейцареца.

„Имаме потвърждение от всеки играч на света, че ще бъде в Австралия. Очевидно в началото на сезона всичко може да стане по отношение на списъка със заявки, но потвърждението е налице. Всеки играч, включително Роджър, е потвърдил“, заяви Тайли.

„Той ни каза, че 8 февруари е по-подходяща дата за него по отношение на подготовка за Australian Open. Но много ще зависи от това как той реагира на операцията си в следващите две-три седмици.“

Както е известно, преди броени дни Федерер притесни феновете си с признанието, че не е сигурен за участието си в Мелбърн заради продължаващото възстановяване.

Според запознати е възможно Федерер да използва ATP Cup като тест дали тялото му е готово на натоварванията, тъй като отборният турнир ще му даде шанс за няколко мача, независимо от резултатите.

В същото време Тайли потвърди, че „Тенис Австралия“ организира чартърни полети, с които състезателите да пристигнат в щата Виктория. На място те ще са подложени на постоянни тестове за COVID-19 и ще имат право да тренират до 5 часа на ден.

„Не бихме били в позиция да проведем Australian Open, ако играчите бяха задължени да останат в техните хотелски стаи за две седмици.“

Тайли потвърди и че турнирът ще се проведе пред публика, при до 50% от капацитета на трибуните. „Очакваме да имаме добра публика. Но това не е годината, в която ще опитаме да подобрим числата.“


В партньорство с Булевард България
Tenniskafe.com предупреждава, че модераторите на сайта трият коментари, които съдържат обидни квалификации, нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница. Не се допускат коментари, които съдържат спам, както и такива с главни букви (думи, фрази и изречения). Не се допускат опити за реклама без знанието и разрешението на администраторите на сайта. Модераторите не коментират причините за изтриване на постове и други модераторски намеси.
Copyright © 2020 TennisKafe.com, Тенискафе ООД, Стара Планина 3, Управител: Асен Григоров. Всички права запазени.
Created by WPH