Грег Руседски: Рафаел Надал ще спечели повече „мейджър“ титли от Новак Джокович

Грег Руседски: Рафаел Надал ще спечели повече "мейджър" титли от Новак Джокович

Бившият №4 в световната ранглиста Грег Руседски смята, че Рафаел Надал е единственият играч, който би могъл да попречи на Новак Джокович да покори всички рекорди в тениса. Според канадеца Джокера ще подобри постиженията на Пийт Сампрас и Роджър Федерер, но въпреки това е възможно да не завърши кариерата си като най-великия в историята.

Към момента Роджър Федерер и Рафаел Надал си делят рекорда по титли от Големия шлем с 20 трофея, докато Джокович е на трета позиция със 17. За сметка на това обаче сърбинът е рекордьор по титли от Мастърс и е с положителен баланс от мачовете и срещу двамата си големи конкуренти. Освен това Джокера почти сигурно ще подобри рекорда на Роджър Федерер за най-много седмици, прекарани на върха в световната ранглиста.

„Мисля, че Джокович ще подобри рекордите на Пийт Сампрас и Роджър Федерер. Но Надал вероятно ще спечели повече титли от Големия шлем от него“ каза Руседски пред Tennishead.

„Джокович ще изправари Федерер, поне що се отнася до титлите от Големия шлем. Голямата битка от тук нататък ще бъде между Рафаел Надал и Новак Джокович. Надал ще продължи да доминира на Ролан Гарос, освен ако Доминик Тийм не успее да го свали от пиедестала му. Според мен Тийм е единственият, който би могъл да победи Надал в Париж. От своя страна Джокович ще трябва да спечели две или три титли от Шлема през следващата година, ако иска да постави под сериозна заплаха рекорда на Федерер и Надал“ коментира още финалистът на US Open за 1997 г.

Последният засега сблъсък между Рафаел Надал и Новак Джокович бе на тазгодишния финал на Ролан Гарос, където испанецът записа убедителна победа с 6-0, 6-2, 7-5. Въпреки това Джокович все още води с 29-27 победи в преките си сблъсъци с Матадора, както и с 27-23 в мачовете срещу Федерер.

TennisKafe.com


В партньорство с Булевард България
Tenniskafe.com предупреждава, че модераторите на сайта трият коментари, които съдържат обидни квалификации, нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница. Не се допускат коментари, които съдържат спам, както и такива с главни букви (думи, фрази и изречения). Не се допускат опити за реклама без знанието и разрешението на администраторите на сайта. Модераторите не коментират причините за изтриване на постове и други модераторски намеси.
Copyright © 2020 TennisKafe.com, Тенискафе ООД, Стара Планина 3, Управител: Асен Григоров. Всички права запазени.
Created by WPH