Зверев: Несправедливо е да представят Джокович като „лошия“

Зверев: Несправедливо е да представят Джокович като "лошия"

Александър Зверев защити Новак Джокович от множеството критики, които бяха отправени към него през последните дни. Сърбинът изпрати писмо до организаторите на Australian Open, в което пожела по-добра храна и тренировъчни уреди в стаите на играчите, намиращи се под строга карантина. Джокович също така предложи карантинният период да бъде намален чрез по-регулярно тестване.

Неговите искания обаче бяха категорично отквърлени от премиера на щата Виктория Даниел Андрюс, а Джокера бе остро критикуван от много хора в тенис общността.Въпреки негативното мнение на някои от играчите Зверев е убеден, че шампионът на Australian Open е искал да помогне и не заслужава подобно отношение.

„Организирахме групов чат, след който Джокович изпрати писмото в качеството си на организатор и световен №1. Това не бяха негови искания, а такива, които бяха предявени от страна на другите играчи. Накрая Новак отново бе представен като „лошият“, което не е справедливо. Той просто се опитваше да помогне“ каза финалистът на US Open пред Евроспорт Германия.

В същото интервю Зверев коментира и решението на Давид Ферер да спре да бъде негов треньор, като заяви, че това е било сериозен удар за него. Двамата започнаха да работят заедно през юли миналата година, след което германецът достигна до мача за трофея на US Open, както и до финала на Мастърса в Париж. Въпреки това Ферер прекрати партньорството си със Зверев по-рано този месец.

„Не исках Давид да напуска. След Финалите на ATP се разбрахме да се чуем отново, да обсъдим ситуацията с пандемията и да решим как ще действаме по-нататък. След известно време той ми се обади и ми каза, че не иска да продължаваме, тъй като желае да прекарва повече време с жена си и сина си. Когато е по турнири с мен ще му се налага непрестанно да преминава през двуседмична карантина и това няма да му остави много време за семейството му“ сподели бившият №3 в света.

„Това беше сериозен удар за мен, защото наистина исках да продължим да работим заедно. Много ми харесваше да тренирам с него. Като изключим баща ми Давид бе най-добрият треньор, с който съм работил. Двамата си паснахме чудесно не само като характери, но и като възгледи за тениса и тренировките. Работата на треньора е не само да направи така, че да играеш добре, но и да се чувстваш уверен и извън корта. Жалко е, че се случи така, но това е неговото решение и аз съм длъжен да го приема“ добави Зверев.

Победителят във Финалите в Лондон за 2018 г.и тази година ще бъде водещата фигура в състава на Германия за отборния турнир ATP Cup. Бундестима ще започне участието си в надпреварата с мач срещу Канада на 3 февруари, а на следващия ден германците ще се изправят срещу защитаващия титлата тим на Сърбия.

TennisKafe.com


В партньорство с Булевард България
Tenniskafe.com предупреждава, че модераторите на сайта трият коментари, които съдържат обидни квалификации, нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница. Не се допускат коментари, които съдържат спам, както и такива с главни букви (думи, фрази и изречения). Не се допускат опити за реклама без знанието и разрешението на администраторите на сайта. Модераторите не коментират причините за изтриване на постове и други модераторски намеси.
Copyright © 2020 TennisKafe.com, Тенискафе ООД, Стара Планина 3, Управител: Асен Григоров. Всички права запазени.
Created by WPH