Тиафо и Гаске отпаднаха рано на Murray River Open

Тиафо и Гаске отпаднаха рано на Murray River Open

Murray River Open, първи кръг

Корентен Муте – Франсис Тиафо 3-6, 6-4, 6-4

Макензи Макдоналд – Ришар Гаске 7-6(2), 7-5

Франсис Тиафо и Ришар Гаске отпаднаха още в първия кръг на Murray River Open, турнирът от категория АТР 250, на който ще участва и Григор Димитров.

В един от най-интересните мачове от първия ден на надпреварата Тиафо бе победен от Коретен Муте след 3-6, 6-4, 6-4.

В първия сет американецът спаси четири брейкбола в третия гейм, след което в шестия постигна единствения пробив за 4-2. Във втория сет двамата взимаха сравнително лесно подаванията си, но Тиафо се пропука в решителния миг при 4-5.

В решителния сет и двамата понижиха нивото си на сервис, което доведе до няколко маратонски гейма. За Муте бе ключово, че задържа подаването си за 2-1, а след това веднага проби за 31. Все пак Тиафо се върна в мача, но отново позволи да бъде пробит в десетия гейм.

Във втори кръг Муте ще играе с №12 в схемата Алберт Рамос-Виньолас, който победи с 6-2, 6-4 Блейк Мот от Австралия.

Гаске загуби с 6-7(2), 5-7 от американеца Макензи Макдоналд в равностоен мач, в който обаче лекувалият дълго време контузия Макдоналд се оказа по-добър в решителните моменти. Неговият следващ съперник е Алекс Болт, който спечели австралийското дерби с Танаси Кокинакис след 2-6, 6-4, 6-3.

Напред продължава и Томи Пол, който надделя над Камерън Нори след 4-6, 7-6(2), 6-3. Именно Пол е евентуален съперник на Григор Димитров за четвъртфинал.

На другия турнир при мъжете – Great Ocean Road Open, Кевин Андерсън спечели най-интригуващия сблъсък за деня срещу Фелисиано Лопес. Слайс бекхендите на испанеца не затрудниха особено южноафриканеца и след 6-4, 7-5 той записа пета победа от пет мача срещу Лопес.


В партньорство с Булевард България
Tenniskafe.com предупреждава, че модераторите на сайта трият коментари, които съдържат обидни квалификации, нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница. Не се допускат коментари, които съдържат спам, както и такива с главни букви (думи, фрази и изречения). Не се допускат опити за реклама без знанието и разрешението на администраторите на сайта. Модераторите не коментират причините за изтриване на постове и други модераторски намеси.
Copyright © 2020 TennisKafe.com, Тенискафе ООД, Стара Планина 3, Управител: Асен Григоров. Всички права запазени.
Created by WPH