Тони Надал: Федерер все още е способен печели титли от Големия шлем

Тони Надал: Федерер все още е способен печели титли от Големия шлем

След като бе извън игра в продължение на повече от година Роджър Федерер ще се завърне на корта на провеждащия се тази седмица ATP 250 турнир в Доха. Още през миналото лято швейцарецът и неговите треньори Северин Люти и Иван Любичич заявиха, че големите цели пред Маестрото този сезон са титлата на Уимбълдън, както и златният медал на Олимпийските игри в Токио.

Макар много фенове и експерти да се съмняват, че 39-годишният швейцарец е способен да се бори за най-големите отличия, има и такива, които са убедени, че това ще се случи. Един от тях е Тони Надал. Чичото и дългогодишен треньор на Рафаел Надал е убеден, че Федерер има всички шансове да увеличи колекцията си от „мейджър“ трофеи.

„Ако се завръща, това е защото вярва, че може да печели титли от Големия шлем. Той изненадва всички ни всяка година. През 2019 г. беше много близо до трофея на Уимбълдън. Няма да му бъде никак лесно, но ако има човек, който е способен да го направи, това е Роджър“ каза Чичо Тони пред италианския журналист Луиджи Гато.

Седемкратният шампион от Големия шлем Матс Виландер също смята, че Федерер ще бъде сред фаворитите на предстоящите турнири, но според него основен приоритет за швейцареца ще бъде не Уимбълдън, а Игрите в Токио.

„Той все още може да победи всеки във формат 2 от 3 сета и да спечели златния медал. Също така винаги би могъл да триумфира и на Уимбълдън. Ролан Гарос и US Open обаче ще бъдат много по-сериозни предизвикателства за него“ коментира експертът на Евроспорт.

Федерер е поставен под №2 на турнира в Доха и в качеството си на такъв се класира директно за 1/8-финалите, където очаква победителя от мача между Жереми Шарди и Даниел Еванс.

TennisKafe.com


В партньорство с Булевард България
Tenniskafe.com предупреждава, че модераторите на сайта трият коментари, които съдържат обидни квалификации, нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница. Не се допускат коментари, които съдържат спам, както и такива с главни букви (думи, фрази и изречения). Не се допускат опити за реклама без знанието и разрешението на администраторите на сайта. Модераторите не коментират причините за изтриване на постове и други модераторски намеси.
Copyright © 2020 TennisKafe.com, Тенискафе ООД, Стара Планина 3, Управител: Асен Григоров. Всички права запазени.
Created by WPH