Циряк: Какво ще кажат французите на 210 държави? Вали?

Циряк: Какво ще кажат французите на 210 държави? Вали?

Собственикът на Mutua Madrid Open Йон Циряк разкритикува организацията на Ролан Гарос и френската държава. През този сезон валежите объркаха сериозно програмата на турнира, но Циряк не визира само 2016-а, а смята, че като цяло е недопустимо Париж да няма корт с подвижен покрив.

„Говоря им от 20 години да си направят покрив. В Мадрид ме послушаха и имаме това, което в останалия свят нямат – три покрити корта. Правителството казва „да“, френската федерация има парите, но другите казват „не“. Не знам защо французите се смятат за най-демократичните хора на света“, каза Циряк.

„За този турнир Париж взема 400 млн. евро. За какво говорим? Освен Тур дьо Франс, няма друго такова мащабно спортно събитие всяка година. А сега ще загубят около 100 млн. от реклами, спонсори, телевизии… Какво ще кажат на 210 държави? Вали? Ще им се смеят всички“, завърши той.


В партньорство с Булевард България
Tenniskafe.com предупреждава, че модераторите на сайта трият коментари, които съдържат обидни квалификации, нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница. Не се допускат коментари, които съдържат спам, както и такива с главни букви (думи, фрази и изречения). Не се допускат опити за реклама без знанието и разрешението на администраторите на сайта. Модераторите не коментират причините за изтриване на постове и други модераторски намеси.
Copyright © 2020 TennisKafe.com, Тенискафе ООД, Стара Планина 3, Управител: Асен Григоров. Всички права запазени.
Created by WPH