Шиникова допусна обрат във втори кръг в Швейцария

Шиникова допусна обрат във втори кръг в Швейцария

W60 Bellinzona, втори кръг
Изабелла Шиникова – Бианка Турати 7-6(5) 3-6
3-6

Изабелла Шиникова напусна ITF турнира W60 Bellinzona в Швейцария още след първия си двубой. Българката отстъпи на Бианка Турати след 7-6(5) 3-6 3-6.

Така италианката, която елиминира Елица Костова в първи кръг, преодоля и другата наша представителка в схемата. Шиникова влезе като фаворит в двубоя, намирайки се на 69 позиции по-напред в ранглистата и бивайки поставена под №15 в самата надпревара.

Още в първия гейм обаче Белла бе пробита, което даде начало на сет, пълен с пробиви. И двете изпитваха сериозни затруднения да запазят подаванията си. Шиникова обърна до 3-1 и пробив актив, но 5-5 двете вече бях разменили по четири брейка.

Двубоят влезе в тайбрек, който започна перфектно за Турати, но предимството ѝ от 5-0 не стигна за успех – седем поредни точки за Шиникова и сет в нейна полза – 7-6(5).

Началото на втората част бе огледално – Изабелла поведе с пробив, след което допусна обрат за 1-3. В шестия и седмия гейм на сета двете имаха изобилие от възможности да запишат по още един пробив, като италианката пропусна четири и не се възползва от предимство 40-0, а момент по-късно Шиникова пропусна цели 5.

Българката така и не успя да се върне в сета и го загуби с 3-6.

Третият сет отново започна с пробив в първия гейм, като този път третата ни ракета бе потърпевша. Световната №212 бе много близо до рибрейк, но не съумя да реализира шансовете си. В следващите си подавания Шиникова стабилизира представянето си и при 2-3 най-после отговори на ранния брейк на опонентката си – пробив на 0 и равенство в сета.

За жалост обаче отново последва спад на начален удар и тя изостана с 15-40. Спаси първия брейкбол, но при втория Турати отново получи предимство в решаващата част. При 3-5 Изабелла трябваше да сервира за оставане в срещата, но не се справи и участието ѝ в турнира приключи – 7-6(5) 3-6 3-6.


В партньорство с Булевард България
Tenniskafe.com предупреждава, че модераторите на сайта трият коментари, които съдържат обидни квалификации, нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница. Не се допускат коментари, които съдържат спам, както и такива с главни букви (думи, фрази и изречения). Не се допускат опити за реклама без знанието и разрешението на администраторите на сайта. Модераторите не коментират причините за изтриване на постове и други модераторски намеси.
Copyright © 2020 TennisKafe.com, Тенискафе ООД, Стара Планина 3, Управител: Асен Григоров. Всички права запазени.
Created by WPH