Шаповалов: Чувствам, че мога да победя всеки в Ещорил

Шаповалов: Чувствам, че мога да победя всеки в Ещорил

Световният №14 Денис Шаповалов демонстрира много добро настроение преди началото на участието си в ATP 250 турнира в Ещорил. Канадецът, който е първи в схемата, заяви, че според него е способен да победи всеки играч в надпреварата. В португалския град Шапо ще опита да вдигне втория си ATP трофей и да запише поредни победи за пръв път от турнира в Дубай насам.

„Няма значение кой е от другата страна на корта. Ще играя моята игра и, ако нещата се получат – супер. Не знам дали това става в някакъв определен момент или не, но просто се случва“ коментира канадецът пред сайта на ATP.

Шаповалов получи „уайлд кард“ след отказа на Григор Димитров и влезе под №1 в схемата, но не си прави илюзии, че пътят към титлата ще бъде лесен. Бившият №10 в света заяви, че е пределно мотивиран и концентриран върху предстоящите мачове.

„Понякога печелиш по някой мач тук и там и това те кара да започнеш да се чувстваш уверен. Това са моментите, в които мисля, че мога да бъда опасен – когато запиша тези няколко победи и започна да се чувствам добре и да играя по моя начин. Чувствам, че ако това се случи, ще мога да победя всеки в Ещорил“ каза още първата ракета на Канада.

Шаповалов ще бъде първи поставен в ATP турнир за втори път в кариерата си. Предходният случай бе на турнира в София миналата година, когато той изненадващо отпадна още в първия си мач. Днес 22-годишният канадец ще дебютира в Ещорил с мач срещу Корентен Муте. Това ще бъде първи мач помежду им и Шаповалов няма търпение да излезе на корта.

„Нямам високи очаквания. Мисля мач за мач и съм концентриран върху собственото си представяне. Мисля, че мога да стигна далеч в турнира, Обичам да играя, независимо къде и срещу кого. Харесва ми да играя агресивно и да доминирам“ заяви Шаповалов.

Канадецът спечели единственият си до момента трофей в тура на турнира на хард в Стокхолм през 2019 г., а миналата година достигна до 1/4-финал на US Open. Той признава, че клеят не е любимата му настилка, но въпреки това му харесва да играе и на нея.

„Ако трябва да съм напълно честен, предпочитам други настилки. Въпреки това ми харесва чувството да играя на клей, най-вече приплъзванията. По-изморително е, тъй като разиграванията са по-дълги. Бих казал, че любимата ми настилка е тревата. Там на практика няма разигравания, което е страхотно. Само сервис и ретур, перфектно е“ завърши Шаповалов.

Мачът между него и Муте е трети в днешната програма, която започва в 12:30 ч. с мача между Педро Мартинес и Камерън Нори.

TennisKafe.com


В партньорство с Булевард България
Tenniskafe.com предупреждава, че модераторите на сайта трият коментари, които съдържат обидни квалификации, нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница. Не се допускат коментари, които съдържат спам, както и такива с главни букви (думи, фрази и изречения). Не се допускат опити за реклама без знанието и разрешението на администраторите на сайта. Модераторите не коментират причините за изтриване на постове и други модераторски намеси.
Copyright © 2020 TennisKafe.com, Тенискафе ООД, Стара Планина 3, Управител: Асен Григоров. Всички права запазени.
Created by WPH