Надал продължи защитата на титлата с триумф над Нори

Надал продължи защитата на титлата с триумф над Нори

Ролан Гарос, трети кръг

Рафаел Надал – Камерън Нори 6-3, 6-3, 6-3

Рафаел Надал записа нов трисетов успех на тазгодишното издание на Ролан Гарос, като този път испанецът надделя над Камерън Нори. Втората ракета на Великобритания показа много добра игра в дефанзивен план и направи всичко по силите си, за да се противопостави на шампиона, но разликата в класите бе твърде голяма и Надал триумфира след малко над два часа игра.

В следващия си мач бившият №1 в света ще се изправи срещу Яник Синер в повторение на 1/4-финала от миналогодишното издание на турнира.

Реализираните от испанеца уинъри бяха над два пъти повече от тези на опонента му (35-15), като освен това той бе по-резултатен както на сервис (53-42), така и на ретур (39-23). Надал реализира шест от своите дванадесет точки за пробив (50%), докато Нори оползотвори два от трите брейкпойнта, до които достигна (67%).

Световният №3 започна много атакуващо мача и успя на два пъти да поведе в началото. Нори обаче бе подготвен за игровия подход на испанеца и демонстрира много добра игра в защита, която му помогна да спечели първите си две подавания и да не позволи на Надал да осъществи ранен пробив. Шампионът обаче продължи да поставя британеца под напрежение и отново излезе напред в резултата, след което реализира първия брейк в мача и увеличи преднината си на 4-2.

Силната серия на Надал продължи и той спечели и седмия гейм, преди Нори да успее да прекъсне серията му и да намали изоставането си. Това обаче изобщо не притесни 20-кратният шампион от Големия шлем и той завърши сета с гейм на нула, надделявайки с 6-3.

Изненадващо предвид развитието на играта, втората част започна с пробив на Нори, който поведе с 2-0. Световният №45 задържа преднината от два гейма при 3-1, след което обаче Надал подобри значително играта си и наложи непосилно за британеца темпо. Третият в схемата на два пъти проби сервиса на опонента си и направи серия от четири поредни спечелени гейма, след което стигна до сетбол. Той беше спасен от Нори, но малко след това пред Надал се откри нова възможност, от която той се възползва и удвои преднината си в мача след 6-3 във втората част.

Надал взе водачеството в началото на третия сет, но Нори успя да възстанови равенството. Радостта на британеца обаче не продължи дълго, тъй като след това Надал изигра един от най-силните си периоди в мача и натрупа комфортен аванс от 4-1. Нори намали резултата след като спаси брейкпойнт, но веднага след това испанецът възстанови разликата от три гейма при 5-2.

Британецът бе решен да се бори докрай и отново редуцира пасива си, след като в осмия гейм спаси мачбол. Зрителите на „Сюзан Ланглен“ обаче продължиха да подкрепят пламенно Надал и той не ги разочарова, като няколко минути по-късно приключи сблъсъка при 6-3, 6-3, 6-3 в своя полза.

TennisKafe.com


В партньорство с Булевард България
Tenniskafe.com предупреждава, че модераторите на сайта трият коментари, които съдържат обидни квалификации, нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница. Не се допускат коментари, които съдържат спам, както и такива с главни букви (думи, фрази и изречения). Не се допускат опити за реклама без знанието и разрешението на администраторите на сайта. Модераторите не коментират причините за изтриване на постове и други модераторски намеси.
Copyright © 2020 TennisKafe.com, Тенискафе ООД, Стара Планина 3, Управител: Асен Григоров. Всички права запазени.
Created by WPH