Оже-Алиасим сложи край на амбициите на Федерер за 11-а титла в Хале

Оже-Алиасим сложи край на амбициите на Федерер за 11-а титла в Хале

Noventi Open, осминафинал

Роджър Федерер – Феликс Оже-Алиасим 6-4, 3-6, 2-6

Феликс Оже-Алиасим се класира за четвъртфиналите на ATP 500 турнира в Хале след трисетов успех над Роджър Федерер. Световният №21 загуби първата част, но след това подобри значително представянето си, като в крайна сметка по-добрата физическа кондиция на канадеца се оказа решаваща и той елиминира 10-кратния шампион в надпреварата.

Следващият опонент на Оже-Алиасим ще бъде победителят от мача между Ян-Ленард Щруф и Маркос Гирон.

Канадецът на три пъти поведе в началото, но Федерер не му позволи да се откъсне в резултата и неизменно успяваше да изравни. При 3-2 световният №21 достигна до два поредни брейкпойнта, но не се възпозлза от добрата възможност и неговият опонент отново възстанови равенството.

Тези грешки на Оже-Алиасим му струваха много скъпо, тъй като Федерер осъществи първия пробив в мача и обърна резултата, след което затвърди брейка и поведе с 5-3. Канадецът отговори с гейм на нула, но след това отново пропусна две поредни точки за пробив и Федерер се наложи с 6-4 в първия сет.

Втората част започна по аналогичен начин – и двамата спечелиха първите си две подавания, като в третия гейм Оже-Алиасим пропиля три поредни възможности за пробив. Това обаче не обезвери канадеца и той отново взе водачеството, след което за пръв път успя да пробие сервиса на Федерер и поведе с 4-2.

Световният №21 увеличи преднината си с гейм на нула, преди швейцарецът да успее да прекъсне серията му. Оже-Алиасим обаче не позволи на именития си опонент да запише пробив и надделя с 6-3.

В началото на третия сет умората на Федерер ставаше все по-видима и значително по-младият му опонент се възползва от това. Оже-Алиасим изигра най-силния си период в мача, като успя на два пъти да пробие сервиса на Маестрото и натрупа комфортен аванс от 4-0. Швейцарецът опита да намали изоставането си, но Оже-Алиасим не позволи това да се случи и триумфира с 4-6, 6-3, 6-2 след 1 час и 47 минути игра.

TennisKafe.com


В партньорство с Булевард България
Tenniskafe.com предупреждава, че модераторите на сайта трият коментари, които съдържат обидни квалификации, нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница. Не се допускат коментари, които съдържат спам, както и такива с главни букви (думи, фрази и изречения). Не се допускат опити за реклама без знанието и разрешението на администраторите на сайта. Модераторите не коментират причините за изтриване на постове и други модераторски намеси.
Copyright © 2020 TennisKafe.com, Тенискафе ООД, Стара Планина 3, Управител: Асен Григоров. Всички права запазени.
Created by WPH