Беретини продължава по план в Лондон

Беретини продължава по план в Лондон

Cinch Championships, четвъртфинал

Матео Беретини – Даниел Еванс 7-6(5), 6-3

Поставеният под №1 Матео Беретини продължава с доброто си представяне на тревата в Куинс Клъб през тази седмица. Италианецът достигна до полуфинал след успех със 7-6(5), 6-3 над първата ракета на Великобритания Даниел Еванс.

Двамата трябваше да почакат дълго за началото на своя двубой заради дъжда над Лондон, а началото определено бе изпълнено с повече непредизвикани грешки. Еванс обаче съумя да спечели два сервис гейма, в които спаси общо 8 брейкбола на съперника.

Оттам насетне и двамата повишиха нивото си на сервис, което гарантира бързи геймове и достигането до тайбрек. В него Еванс на два пъти водеше с минипробив, но във втория случай британецът направи двойна грешка, а след това при сетбола сбърка форхенд.

Спечеленият първи сет допълнително успокои Беретини, макар че той трябваше да отразява един брейкбол в началото на втората част. Италианецът изчака единствения слаб сервис гейм на съперника си, в който стигна до пробив на 0, след което нямаше проблеми да завърши мача на собственото си подаване.

Така Беретини достигна до третия си полуфинал на трева в АТР тура. Там той ще играе с Алекс де Минор, който отстрани двукратния шампион тук Марин Чилич с 3-6, 6-3, 6-4.

„Доволен съм от представянето си. Условията не бяха лесни и започнах трудно, но подобрих играта си. Целта ми тук е титлата, така че тази вечер ще се подготвя за следващия ми мач“ – коментира Беретини след успеха.


В партньорство с Булевард България
Tenniskafe.com предупреждава, че модераторите на сайта трият коментари, които съдържат обидни квалификации, нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница. Не се допускат коментари, които съдържат спам, както и такива с главни букви (думи, фрази и изречения). Не се допускат опити за реклама без знанието и разрешението на администраторите на сайта. Модераторите не коментират причините за изтриване на постове и други модераторски намеси.
Copyright © 2020 TennisKafe.com, Тенискафе ООД, Стара Планина 3, Управител: Асен Григоров. Всички права запазени.
Created by WPH