Анабел Крофт: Медиите не са врагове на тенисистите

Анабел Крофт: Медиите не са врагове на тенисистите

Анабел Крофт заяви в интервю за Tennis365, че тенисистите не бива да считат медиите за врагове. Бившата първа ракета на Великобритания коментира решението на Наоми Осака да не дава пресконференции по време на Ролан Гарос, тъй като според нея те вредят на психичното здраве на играчите. Впоследствие японката се оттегли от надпреварата, а тази седмица обяви, че ще пропусне Уимбълдън, за да си почине преди Олимпийските игри.

Крофт разкрива, че проблемите на Осака са съществували още в началото на професионалната ѝ кариера и разказа за едно от първите си интервюта с четирикратната шампионка от Големия шлем.

„Интервюирах Наоми, когато още беше много млада. Личеше ѝ, че не се чувства комфортно. Трябва да уважаваме направеното от нея и да проявим разбиране към това, през което преминава в момента, но още от началото на кариерата ѝ интервютата и пресконференциите бяха нещо, което не ѝ доставяше удоволствие. На журналистите им харесваше да разговарят с нея, но след случилото се в Париж това се промени. Това, което се случва с Наоми, ме натъжава много, но играчите трябва да разберат, че медиите не са им врагове“ – каза британката, която в момента е част от коментаторския екип на Amazon Prime.

Бившата №24 в света припомни и важната роля на медиите в първите години след основаването на WTA. „Били Джийн Кинг направи много, за да постави женския тенис на картата и непрестанно окуражаваше младите тенисистки да говорят с медиите възможно най-често. По онова време женският тенис трябваше да се бори за всяка колонка във вестниците и всяка секунда екранно време. Как бихме могли да промотираме спорта си без медиите?“ – коментира Крофт.

Тя си спомни и за един от най-болезнените моменти в кариерата ѝ, който е оставил траен отпечатък в нейното съзнание. „Спомням си, че веднъж се разплаках на пресконференция. Когато това се случи, всички просто станаха и излязоха. На журналистите определено им беше неудобно, но в същото време аз трябваше да се науча как да приемам разочарованията и да разговарям с медиите в подобни моменти“ – заяви британката.

Крофт сподели и каква е нагласата на Роджър Федерер спрямо медиите и неговите ангажименти към тях и изрази мнението, че играчите трябва да следват неговия пример.

„Наскоро разговарях с Роджър Федерер и засегнахме тази тема. Той ми сподели, че се чувства късметлия заради това, че винаги са го учили да не се отнася с медиите като с враг. Роджър гледа на тях като на мост между играчите и феновете и когато говори с медиите, той всъщност говори на своите почитатели по целия свят. Това е чудесно отношение и е една от основните причини Федерер да е може би най-популярният тенисист в историята“ – завърши Крофт.

TennisKafe.com


В партньорство с Булевард България
Tenniskafe.com предупреждава, че модераторите на сайта трият коментари, които съдържат обидни квалификации, нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница. Не се допускат коментари, които съдържат спам, както и такива с главни букви (думи, фрази и изречения). Не се допускат опити за реклама без знанието и разрешението на администраторите на сайта. Модераторите не коментират причините за изтриване на постове и други модераторски намеси.
Copyright © 2020 TennisKafe.com, Тенискафе ООД, Стара Планина 3, Управител: Асен Григоров. Всички права запазени.
Created by WPH