Циципас започна успешно в Хамбург

Циципас започна успешно в Хамбург

European Open, втори кръг

Стефанос Циципас – Доминик Кьопфер 7-6(2), 6-3

Поставеният под №1 Стефанос Циципас започна с победа участието си на АТР 500 турнира в Хамбург. Гъркът записа 40-ата си победа през сезона след 7-6(2), 6-3 над Доминик Кьопфер и по този начин достигна до четвъртфиналите на турнира.

За Циципас, който прие уайлд кард от организаторите на турнира, това бе първи мач от изненадващата загуба от Франсис Тиафо на старта на Уимбълдън. Световният №4 спечели 86% от точките на първи сервис и реализира 12 уинъра в първия сет, за да стигне до успеха в качествения двубой срещу местния любимец.

Така гъркът, който миналия септември достигна до финал в Хамбург, продължи със силния си сезон на клей. През юни той игра финал на Ролан Гарос, а преди това спечели Мастърса в Монте Карло и АТР 250 турнира в Лион.

Циципас бе пробит от Кьопфер още в първия гейм на мача, но реагира бързо като намери дълбочина в ударите си към форхенда на левичаря. Германецът на свой ред играеше много агресивно и спаси четири сетбола в 12-ия гейм, за да стигне до тайбрек. В него обаче Циципас бе по-стабилният.

Във втората част гъркът продължи да излиза ефективно към мрежата и да печели важните точки като пробивът му в седмия гейм бе достатъчен за победата.

В топ 8 Циципас ще срещне шестия поставен Филип Краинович, който победи трудно със 7-5, 4-6, 6-3 играещия с уайлд кард Филип Колшрайбер.

Неговият сънародник Ласло Джере също е на четвъртфинал след успех със 7-6(1), 6-1 над квалификанта Тиаго Сейбот Вилч. За него следва мач с Николоз Басилашвили, който достигна до топ 8 без нито една минута на корта.


В партньорство с Булевард България
Tenniskafe.com предупреждава, че модераторите на сайта трият коментари, които съдържат обидни квалификации, нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница. Не се допускат коментари, които съдържат спам, както и такива с главни букви (думи, фрази и изречения). Не се допускат опити за реклама без знанието и разрешението на администраторите на сайта. Модераторите не коментират причините за изтриване на постове и други модераторски намеси.
Copyright © 2020 TennisKafe.com, Тенискафе ООД, Стара Планина 3, Управител: Асен Григоров. Всички права запазени.
Created by WPH