Артикули на Федерер събраха 4,7 милиона долара за благотворителност

Артикули на Федерер събраха 4,7 милиона долара за благотворителност

4,7 милиона долара – това е внушителната сума, която бе събрана от аукцион в две части с различни ценни артикули, свързани с Роджър Федерер.

„Възхитен съм от щедростта и ентусиазма на подкрепата от цял свят“, коментира швейцарецът в изявление след търга.

39-годишният тенисист дари огромна част от колекцията си от лични вещи за търга, организиран от Christie’s, с цел да се съберат средства за фондацията на Маестрото.

В първата част, аукционът на живо в Лондон на 23 юни, бяха събрани 1,8 милиона долара за ракети и екипи, свързани с 20-те титли от Големия шлем на бившия №1.

Последвалият онлайн търг между 23 юни и 14 юли включваше още 300 артикула от различни турнири в хода на цялата кариера на Федерер – от ракетата, която той използва като 19-годишен на Олимпийските игри в Сидни, до прочутото сако, което носеше преди финала на Уимбълдън през 2012-а.

Общата сума от двете части на аукциона надхвърли значително поставената от фондацията на Федерер цел от 1,3 милиона долара. Всички средства ще отидат в подкрепа на образователни проекти в Южна Африка и Швейцария.

„Започнахме да събираме артикули, които са били с мен на корта, защото си помислихме, че може би един ден може да направим нещо значимо с тях. Прекрасно е, че решението ни ще доведе до съществена разлика за толкова много деца“ – каза швейцарецът.


В партньорство с Булевард България
Tenniskafe.com предупреждава, че модераторите на сайта трият коментари, които съдържат обидни квалификации, нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница. Не се допускат коментари, които съдържат спам, както и такива с главни букви (думи, фрази и изречения). Не се допускат опити за реклама без знанието и разрешението на администраторите на сайта. Модераторите не коментират причините за изтриване на постове и други модераторски намеси.
Copyright © 2020 TennisKafe.com, Тенискафе ООД, Стара Планина 3, Управител: Асен Григоров. Всички права запазени.
Created by WPH