Зверев: Това е най-големият успех в кариерата ми

Зверев: Това е най-големият успех в кариерата ми

Александър Зверев даде воля на емоциите си след триумфалния за него финал на олимпийския турнир по тенис, в който германецът надделя над Карен Хачанов. Световният №5 бе категоричен, че това е най-големият успех в кариерата му и посвети успеха на всички свои сънародници. Германецът заяви също, че не обръща внимание на думите на хората, които определят Даниил Медведев и Стефанос Циципас като по-добри играчи от него.

„Това е най-големият успех, който съм постигал в кариерата си. Това беше една от мечтите на живота ми и ето, че сега съм тук, със златния медал на врата си. Това, което чувствам в момента, е нещо, което не съм изпитвал никога досега. Не съм способен да го опиша“ – каза Зверев пред Евроспорт Германия след финала.

„Смело мога да кажа, че псоледните четири сета, които изиграх в този турнир, бяха много силни. В момента трудно ще намерите човек на света, който е по-щастлив от мен. В момента имам на врата си нещо, което няма нищо общо с верижките, които нося обикновено. Да стигна до този медал беше много трудно, но за сметка на това чувството на удовлетворение е наистина прекрасно. Няма да го сваля, докато не се прибера вкъщи“ – добави световният №5.

Зверев за пореден път изтъкна приятната и задружна атмосфера, която цари в германския лагер от началото на Игрите в японската столица. „Всички германски спортисти непрестанно се подкрепяме взаимно, откакто сме тук. Ние сме истинско семейство. Този златен медал е признание не само за мен, но и за цяла Германия. Посвещавам този медал на всички германци. Това беше най-хубавата седмица в живота ми. Не играх само за себе си, а за всичките ми сънародници в олимпийското село. Играх за родителите ми, роднините ми, дъщеря ми – всички, които ме гледат у дома и се вълнуват. Това е причината да играя толкова добре. В момента се чувствам невероятно“ – заяви шампионът от Финалите на ATP за 2018 г.

Зверев бе попитан и дали смята, че спечелването на олимпийската титла ще промени очакванията и възприятията към него по отношение на съревнованието с другите големи звезди от младото поколение – Даниил Медведев и Стефанос Циципас.

„Феновете и експертите винаги са смятали, че Даниил и Стефанос са по-добри от мен. Само че фактите са си факти – спечелил съм 16 титли, 4 от Мастърс, Финалите на ATP, а сега и златен медал от Олимпийски игри. Хората могат да говорят каквото поискат“ – категоричен бе финалистът от US Open.

TennisKafe.com


В партньорство с Булевард България
Tenniskafe.com предупреждава, че модераторите на сайта трият коментари, които съдържат обидни квалификации, нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница. Не се допускат коментари, които съдържат спам, както и такива с главни букви (думи, фрази и изречения). Не се допускат опити за реклама без знанието и разрешението на администраторите на сайта. Модераторите не коментират причините за изтриване на постове и други модераторски намеси.
Copyright © 2020 TennisKafe.com, Тенискафе ООД, Стара Планина 3, Управител: Асен Григоров. Всички права запазени.
Created by WPH