Шварцман: Мечтая да победя Федерер на финала в Индиън Уелс

Шварцман: Мечтая да победя Федерер на финала в Индиън Уелс

Световният №14 Диего Шварцман сподели, че една от мечтите му, свързани с Мастърс турнирите, е да надделее над Роджър Федерер на финала в Индиън Уелс. Аржентинецът, който ще започне участието си в Торонто с мач срещу Беноа Пер или Макензи Макдоналд, даде интервю за рубриката на ATP „My Masters 1000“, в което разкри кой е любимият му град, в който се провежда Мастърс турнир, кой мач от такова ниво никога няма да забрави и кой е любимият му спомен извън корта, свързан с ATP 1000 турнир.

– Кой е любимият ти град, в който се провежда Мастърс турнир, и защо?

– Бих казал Рим, защото през последните две години играх много силно там и наистина обичам този град. Това е като загадката с яйцето и кокошката – не знам дали Рим ми харесва, защото играя добре там, или е обратното.

– Кой Мастърс турнир би искал да спечелиш най-много?

– Монте Карло. Това е турнир с много богата история, включително история на аржентински успехи. В моята страна обичме този турнир и затова много бих се радвал да го спечеля някой ден.

– Спомняш ли си първия си Мастърс турнир?

– Да, разбира се. Беше в Индиън Уелс през 2015 г. Преди първия си мач знаех, че ако победя, Роджър Федерер ще ме очаква във втори кръг. Двубоят с Йежи Янович беше специален. По това време той играеше много добре. Беше доста труден мач, но спечелих последния сет със 7-6, макар че в края бях много нервен. Помня, че след последната точка постоянно скачах и правех нещо с краката си. Не помня какво точно, но беше много забавно.

– Коя е любимата ти победа на ниво Мастърс?

– Срещу Рафаел Надал в Рим миналата година. Не играех най-добрия си тенис след подновяването на тура и преди мача с Рафа се опитвах просто да установя как да възвърна най-добрата си кондиция и отново да започна да се чувствам комфортно на корта. За щастие, точно тогава изиграх един от най-добрите мачове в живота си. Този двубой беше наистина специален. Успях да оползотворя абсолютно всеки шанс, който се откри пред мен. Изиграх перфектен мач, а да победиш Рафа на клей е огромно постижение.

– Кой е любимият ти спомен извън корта, свързан с Мастърс турнир?

– Първото ми пътуване до Шанхай. Китай е страна, в която културата, хората и езикът са напълно различни. Когато отидох там се сблъсках с доста нови неща, които ми харесаха. Храната беше чудесна, но начинът, по който хората седят по време на ядене, е много труден. Аз не го мога (смее се). В онзи момент всичко там беше ново и интересно за мен.

– Какъв е мечтаният за теб мач на Мастърс турнир?

– Да победя Роджър Федерер на финала в Индиън Уелс.

– Кой е най-трудният ти мач на Мастърс?

– Имал съм доста трудни мачове на тези турнири. Миналогодишният мач срещу Шаповалов в Рим беше откачен. Той сервираше за спечелването на мача, но въпреки това спечелих третия сет със 7-6. Освен това се борехме за място в Топ 10 на ранглистата. Малко по-късно, след Ролан Гарос, успях да се изкача до тази част на класирането. И двамата с Шапо играехме страхотен тенис. Когато се чувстваш и играеш добре и условията са подходящи, можеш да забравиш всичко отвъд играта.

– Кой е най-великият мач на Мастърс турнир, който си гледал?

– Този, който винаги ще си спомням, е обратът на Хуан Мартин Дел Потро срещу Роджър Федерер на финала в Индиън Уелс през 2018 г. Делпо трябваше да спасява три мачбола, но въпреки това се измъкна. Да го направиш срещу Роджър и то в турнир, който той е печелил няколко пъти, е нещо наистина феноменално. Беше невероятен мач, гледах го по телевизията. Хуан Мартин се беше завърнал след няколко тежки контузии и спечели титлата в Индиън Уелс за пръв път. Това беше много специален момент за аржентинския тенис.

– Кой е любимият ти корт сред тези, на които се играе Мастърс турнир?

– Монте Карло. Това е специално място. Чувството да играеш на клей е по-различно, особено ако си южноамериканец. Кортовете в Рим и Мадрид също са прекрасни, но централният в Монте Карло е нещо различно.

TennisKafe.com


В партньорство с Булевард България
Tenniskafe.com предупреждава, че модераторите на сайта трият коментари, които съдържат обидни квалификации, нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница. Не се допускат коментари, които съдържат спам, както и такива с главни букви (думи, фрази и изречения). Не се допускат опити за реклама без знанието и разрешението на администраторите на сайта. Модераторите не коментират причините за изтриване на постове и други модераторски намеси.
Copyright © 2020 TennisKafe.com, Тенискафе ООД, Стара Планина 3, Управител: Асен Григоров. Всички права запазени.
Created by WPH