Стаматова даде само три гейма на старта в Кайро

Стаматова даде само три гейма на старта в Кайро

ITF W15 Кайро, първи кръг

Юлия Стаматова – Минами Акияма 6-2, 6-1

Юлия Стаматова започна участието си на ITF турнира в Кайро с категорична победа над намиращата се на 1446-о място в световната ранглиста Минами Акияма. Българката, която е поставена под №3 в схемата, надигра напълно своята опонентка и не остави никакво съмнение в превъзходството си.

В следващата фаза Стаматова очаква победителката от мача между Пунин Ковапитуктед (№983) и 18-годишната испанка Юдит Миранда.

Двубоят започна равностойно, като българката на два пъти поведе, но Акияма също спечели първите си две подавания и съумяваше да изравни. Стаматова обаче си върна водачеството, след което записа пробив на нула и направи резултата 4-2 в своя полза. Българската тенисистка продължи да доминира и затвърди брейка с още един гейм на нула, след което отново проби сервиса на опонентката си и спечели първия сет с 6-2.

Световната №686 запази добрия си ритъм и във втория сет поведе с 2-0 след ранен брейк. Акияма редуцира пасива си, но силите ѝ не стигнаха за нещо повече. Стаматова бързо си върна инициативата и спечели следващите четири гейма на 15, като по този начин оформи крайното 6-2, 6-1 след 1 час и 24 минути игра.

TennisKafe.com


В партньорство с Булевард България
Tenniskafe.com предупреждава, че модераторите на сайта трият коментари, които съдържат обидни квалификации, нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница. Не се допускат коментари, които съдържат спам, както и такива с главни букви (думи, фрази и изречения). Не се допускат опити за реклама без знанието и разрешението на администраторите на сайта. Модераторите не коментират причините за изтриване на постове и други модераторски намеси.
Copyright © 2020 TennisKafe.com, Тенискафе ООД, Стара Планина 3, Управител: Асен Григоров. Всички права запазени.
Created by WPH