Матс Виландер: Радукану няма слабости, невероятна е

Матс Виландер: Радукану няма слабости, невероятна е

Матс Виландер изрази своето възхищение от играта на Ема Радукану на Откритото първенство на САЩ. Младата британка достигна до четвъртфиналите на турнира в Ню Йорк, където утре (8 септември) ще се изправи срещу олимпийската шампионка Белинда Бенчич. Носителят на седем титли от Големия шлем заяви, че не вижда слабости в играта на 18-годишната тенисистка и я похвали за начина, по който се е справила с напрежението след силното ѝ представяне на Уимбълдън.

„Представянето ѝ беше невероятно“ – коментира Виландер в студиото на Евроспорт след победата на Радукану над Шелби Роджърс с 6-2, 6-1. „Сериозно, ако не бях гледал никой от другите ѝ мачове, щях да кажа, че случващото се в момента е невъзможно, особено след случилото се на Уимбълдън и напрежението, под което се намира Ема от тогава. Тя е много спокойна и се движи чудесно по корта. Личи си, че ѝ харесва да бъде там“ – добави бившият №1 в света.

„Наистина ми е много трудно да намеря слабости в играта ѝ. Не мисля, че има такива. Може би форхендът от време на време, но със сигурност не и в мача срещу Роджърс. Ема е невероятна. Изглежда, че няма как съперничките ѝ да намерят начин да я изтощят. От тук нататък всички останали участници в турнира ще стъпят още по-здраво на газта и ще дават абсолютно всичко от себе си. Мисля, че Радукану има сериозни шансове да направи нещо още по-голямо в Ню Йорк“ – каза още шампионът на US Open за 1988 г.

Предстоящият четвъртфинал ще бъде първи за Радукану на турнир от Големия шлем. С успеха си срещу Роджърс тя се превърна в едва третата квалификантка, достигала до тази фаза на US Open от началото на Откритата ера. Другите две тенисистки, които постигнаха това, бяха Барбара Геркен (1981 г.) и Кая Канепи (2017 г.).

TennisKafe.com


В партньорство с Булевард България
Tenniskafe.com предупреждава, че модераторите на сайта трият коментари, които съдържат обидни квалификации, нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница. Не се допускат коментари, които съдържат спам, както и такива с главни букви (думи, фрази и изречения). Не се допускат опити за реклама без знанието и разрешението на администраторите на сайта. Модераторите не коментират причините за изтриване на постове и други модераторски намеси.
Copyright © 2020 TennisKafe.com, Тенискафе ООД, Стара Планина 3, Управител: Асен Григоров. Всички права запазени.
Created by WPH