Синер: Купата от Sofia Open е на специално място в дома ми

Синер: Купата от Sofia Open е на специално място в дома ми

На тазгодишното издание на Sofia Open Яник Синер ще се окаже в изцяло нова за него роля. Италианецът ще защитава титла за пръв път в кариерата си, след като преди година спечели своя дебютен ATP трофей именно в „Арена Армеец“.

От тогава досега пътят за Синер е само нагоре. През февруари той спечели втора ATP 250 титла на Great Ocean Road Open в Мелбърн, а това лято вдигна и първото си AТР 500 отличие, триумфирайки на турнира във Вашингтон. Сега 20-годишният тенисист отново е в българската столица, където още на осминафиналите може да се изправи срещу Вашек Поспишил в повторение на мача за титлата от миналата година.

„Надявам се в София отново да има публика, тъй като това много ми помогна миналата година. Мястото, на което си спечелил първия си турнир, винаги е специално за теб, и затова много се радвам да бъда отново тук. Страхотно е, миналата година изживях невероятни емоции. Сега обаче ситуацията е различна. Сега съм тук, за да защитавам титлата, а за да го направя ще трябва да извървя дълъг и труден път“ – каза Синер пред сайта на ATP.

Синер е на 11-а позиция в надпреварата му за място на Финалите на ATP, а евентуална титла в София ще подобри значително шансовете му за участие на турнира в Торино. Италианецът е решен да добави още един трофей от Sofia Open към онзи, който в момента стои на специално място в дома му.

„Купата от миналогодишния турнир е в дома ми в Монако. Отредил съм ѝ специално място. Когато вляза в апартамента си и погледна наляво, тя е първото нещо, което виждам. Чудесно е да се прибирам и да виждам трофеи, а първият в кариерата ми винаги ще бъде много специален за мен“ – завърши втората ракета на Италия.

В първия си мач на Sofia Open 2021 Синер ще се изправи срещу победителя от мача между Вашек Поспишил и квалификанта Егор Герасимов.

TennisKafe.com


В партньорство с Булевард България
Tenniskafe.com предупреждава, че модераторите на сайта трият коментари, които съдържат обидни квалификации, нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница. Не се допускат коментари, които съдържат спам, както и такива с главни букви (думи, фрази и изречения). Не се допускат опити за реклама без знанието и разрешението на администраторите на сайта. Модераторите не коментират причините за изтриване на постове и други модераторски намеси.
Copyright © 2020 TennisKafe.com, Тенискафе ООД, Стара Планина 3, Управител: Асен Григоров. Всички права запазени.
Created by WPH